Wednesday, December 7, 2022
Jurnalism corect


Valoarea achiziției a 100 de troleibuze pentru București, majorată de consilieri după decizia instanței 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 septembrie 2022 Etichete: ,

Consiliul General a decis joi, 29 septembrie, creșterea sumei investite în achiziția a 100 de troleibuze, de la 273 milioane lei fără TVA la 325 milioane lei fără TVA, ca urmare a deciziei Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. 

După mai multe tergiversări, în august 2022, Primăria Capitalei a relansat licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze din gama de 12 metri, majorând cu aproape 60 milioane lei, la 273 milioane lei fără TVA, valoarea estimată.

Chiar și așa, banii nu s-au dovedit a fi suficienți. Pe 16 septembrie, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis contestațiile depuse de Solaris și Skoda, firme care au reclamat, printre altele, suma mult prea mică pusă la bătaie de PMB pentru o asemenea achiziție, obligând astfel municipalitatea să aloce mai mulți bani.

Locuri mai puține

În același timp, tot ca urmare a deciziei instanței, consilierii generali au redus capacitatea de transport a troleibuzelor solicitate, de la 90 de pasageri la 85 de pasageri. Modificarea a fost necesară pentru a permite producătorilor de a suplimenta numărul de baterii care vor asigura o autonomie de 20 km, cu încadrarea în masa maximă autorizată a vehiculului.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Primăria Capitalei cumpără troleibuze de la o firmă din Turcia care a prezentat la licitație certificatul de omologare al unui autobuz

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW