Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Valeriu Gheorghiță: Vei ști ce vaccin urmează să primești în funcție de data rapelului

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 februarie 2021

Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat că persoanele programate pentru vaccinarea împotriva COVID-19 își pot da seama ce ser urmează să primească în funcție de data rapelului. Coordonatorul Campaniei de vaccinare a mai dat asigurări că toate persoanele ce nu se pot deplasa și care își exprimă dorința de a se imuniza împotriva SARS-CoV-2 vor fi vaccinate.

În momentul în care te vei programa într-un centru de vaccinare și platforma îți va aloca rapelul la ziua 21 sau la ziua 28 sau la ziua 56, vei ști ce vaccin urmează să primești”, a declarat Valeriu Gheorghiță, duminică seară, la Digi24.

Cele trei vaccinuri disponibile în România au o dată diferită pentru rapel: Pfizer/BioNTech – 21 de zile, Moderna – 28 de zile, iar AstraZeneca – 56 de zile.

Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că programarea pe platformă va selecta automat un anumit centru, fără să specifice vaccinul pe care persoana respectivă urmează să îl primească.

În momentul în care o persoană se va programa, platforma, știind ce tip de vaccin se regăsește în acel centru, îți alocă rapelul, care poate să fie la ziua 21, ziua 28 sau ziua 56. În acel moment, poți să anulezi acea programare, dacă nu vei dori să rămâi în acel centru de vaccinare. Poți să te muți la un alt centru. Noi estimăm că numărul de locuri disponibil se va ocupa foarte repede și ideea principală care va rămâne e de a da șansa fiecărei persoane să se vaccineze împotriva COVID-19”, a adăugat coordonatorul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

În plus, coordonatorul Campaniei de vaccinare a dat asigurări că persoanele care nu se pot deplasa vor și care își exprimă intenția de a se imuniza împotriva SARS-CoV-2 vor fi vaccinate, chiar dacă timpul de așteptare o să fie mai ridicat.

Vreau să asigur – oricine este în această situație dificilă de a nu se putea deplasa la un centru de vaccinare, cu siguranță va fi vaccinată, însă, într-adevăr timpul de vaccinare poate să fie mai mare, având în vedere că nu avem la îndemână, în fiecare zi, echipe mobile care să asigure vaccinarea la domiciliu”, a asigurat Valeriu Gheorghiță.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW