Monday, March 4, 2024
Jurnalism corect


Valeriu Gheorghiță: Rata de acoperire vaccinală la nivel național este de aproape 25% din populația eligibilă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 17 iunie 2021

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat că 25% din populația eligibilă a României a fost imunizată în lupta cu virusul SARS-CoV-2, relatează Agerpres.

Cea mai mare acoperire vaccinală este înregistrată în București, aproape de 45% din populația eligiblă, și în Cluj, peste 41%, a precizat medicul.

Este important să creştem numărul de cabinete de medicină de familie în care se vaccinează. Sunt, în momentul de faţă, peste 2.360 de cabinete de medicină de familie care au activitate de vaccinare, cele mai mult primind vaccin de la compania Johnson & Johnson şi s-au administrat până la acest moment peste 167.000 de doze de vaccin în cabinetele de medicină de familie. (…) Municipiul Bucureşti are cea mai mare rată de acoperire vaccinală. Ne apropiem de 45% din populaţia eligibilă, urmat de Cluj, cu peste 41% rată de acoperire vaccinală din populaţia eligibilă şi vorbim de o rată de acoperire vaccinală la nivel naţional de aproape 25% din populaţia eligibilă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la conferinţa online „Pandemia COVID-19: Vaccinuri. Vaccinare”, organizată de Academia de Ştiinţe Medicale, citat de Agerpres.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a precizat că vaccinarea împotriva COVID-19 încă rămâne soluția la „îndemână”, până la apariția unui tratament „care să își facă efectul”.

Vaccinarea cu AstraZeneca, din cauza unor percepţii care au evoluat negativ, a ajuns să scadă. (…) Raportarea la corpul medical este principalul element la care trebuie să ne gândim în perioada următoare. (…) Dacă vorbim de auditoriu – în România ştim că a fost întotdeauna o oarecare percepţie mai slabă faţă de media europeană cu privire la vaccinare. Avem câteva zone unde vaccinarea nu era la cotele cele mai ridicate. Vorbim de etapele pre-COVID-19. (…) Faptul că a fost o acţiune şi o campanie de vaccinare sprijinită de toate autorităţile şi de mediul privat în egală măsură şi-a spus cuvântul”, a adăugat Andrei Baciu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW