Monday, December 6, 2021
Jurnalism corect


Valeriu Gheorghiță: Ne gândim la o listă de așteptare pentru fiecare centru de vaccinare / Ce spune despre aprovizionarea cu dozele din vaccinul produs de Pfizer și BioNTech

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 17 ianuarie 2021

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, este de părere că ar trebui făcută o listă de așteptare pentru fiecare centru de vaccinare, astfel încât, în cazul în care o persoană nu se prezintă la programare, locul acesteia să fie preluat de alți oameni, pentru a nu arunca dozele. În ceea ce privește aprovizionarea cu dozele din serul dezvoltat de Pfizer și BioNTech, medicul a precizat că nu vor fi sincope. 

Această listă de aşteptare poate prelua şi ne dorim să preia inclusiv acest rol în care dacă sunt persoane care nu se prezintă din varii motive, conform programării pe care o au, sau se regăşeşte la centrul de vaccinare o contraindicaţie pacientul respectiv are febră şi nu poate să fie vaccinat, vor fi notificate persoanele din lista de aşteptare să se prezinte în timp util pentru efectuarea vaccinării. Vor fi persoane din etapa a doua. Din acest motiv vrem să avem această funcţionalitate a platformei de programe şi sunt convins că o să şi reuşim”, a declarat Valeriu Gheorghiță, duminică, la Digi24.

În cazul în care ar exista doze ce pot fi irosite, orice persoana ar putea să se vaccineze, chiar dacă nu intră în grupul celor admiși în Etapa a II-a a vaccinării, a explicat mediul.

În situaţia în care suntem realmente puşi în faţa faptului să avem doze care se pot irosi şi nu mai avem cui să le administrăm, evident că orice persoană în acea situaţie poate să beneficieze de vaccinare pentru că doar nu o să aruncăm dozele şi să rămână nefolosite. Dar în situaţia asta este important să încercăm să identificăm persoanele care au cea mai mare nevoie de acele doze, respectiv persoanele care ideal sunt programate a doua zi sau a treia zi şi care pot să fie mobilizate să se prezinte la centrul de vaccinare pentru că noi nu aflăm într-un minut că nu mai avem persoane programe, putem şti din timpul zilei câte persoane mai avem pe lista de aşteptare şi câte doze de vaccin mai avem disponibile. Lucrurile astea nu le afli cu un minut înainte să se termine programul la centrul de vaccinare. Cred că o coordonare bună la nivelul fiecărui centru de vaccinare ne asigură o rată maximală de utilizare a dozelor”, a completat coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Valeriu Gheorghiță susține că tranșa de vaccinuri pierdută în urma întârzierilor provocate de producătorul vaccinului va fi recuperată în a doua jumătate a lunii februarie.

Nu vor apărea sincope. Cu siguranţă vom primi săptămânal tranşele de vaccinuri şi chiar această diferenţa pe care o pierdem în această săptămână, va fi recuperată în a doua jumătate a lunii februarie. Pfizer a explicat cât de poate de clar această scădere din această săptămână este cauzată practic de modificări în liniile de producţie pentru că se doreşte creşterea importantă a capacităţii de producţie ca din al doilea trimestru să putem primi mult mai multe doze decât era programat iniţial, având în vedere că la nivelul Comisiei Europene a fost extins contractul cu Pfizer pentru încă 300 de milioane de doze”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Sursă foto:

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW