Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Valeriu Gheorghiță: Ne dorim o accelerare a etapelor de vaccinare / Vom începe mai repede şi etapa a doua, după 15 ianuarie

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 ianuarie 2021

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 la nivel național, a anunțat că etapa a doua de imunizare va debuta după data de 15 ianuarie, începând cu persoanele internate în centrele medico-sociale sau rezidențiale.  Medicul a precizat că luni va fi publicată lista pentru persoanele cu boli cronice ce vor fi vaccinate în etapa a doua. 

Ne dorim o accelerare a etapelor de vaccinare având în vedere faptul că am început mai devreme decât preconizam. După cum ştim, estimam în perioada lunii decembrie o începere a campaniei de vaccinare după jumătatea lunii ianuarie. Am început la sfârşit de decembrie, motiv pentru care vom începe mai repede şi etapa a doua şi, aşa cum am anunţat deja, din a doua jumătate a lunii ianuarie,  practic după 15, vom începe vaccinarea persoanelor din etapa a doua, începând cu beneficiarii care se află internaţi în centrele medico-sociale, rezidenţiale, continuând cu persoanele care sunt cu insuficienţă renală cronică în stadiul de hemodializă. Dezvoltăm un sistem prin care persoanele, după ce pleacă din staţia de hemodializă, să fie transportate cu aceleaşi mijloace de transport către centrele de vaccinare. Vor fi vaccinate şi ulterior se va urma traseul obişnuit”, a afirmat medicul Valeriu Gheorghiţă duminică seară, la Antena 3.

Coordonatorul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 susține că luni va fi publicată lista pentru persoanele cu boli cronice ce vor fi vaccinate în etapa a doua a imunizării, decizie luată în baza recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că personalul medical ce se încadrează în prima etapă a vaccinării se va putea programa prin intermediul dispeceratelor ce sunt puse în funcțiune la nivelul fiecărui județ.

Au fost câteva momente în perioada iniţială în care platforma de programare a fost desincronizată cu activitatea centrelor de vaccinare, din cauza faptului că o mare parte dintre centre nu au intrat în activitate decât după data de 4 ianuarie. De la acel moment lucrurile s-au corectat, în momentul de faţă sistemul de programare merge bine iar, ca soluţie de backup pentru persoanele care nu au reuşit să-şi facă programare sunt operaţionalizate serviciile de call-center din fiecare judeţ, în care personalul este instruit încât să poată rezolva orice problemă care rezidă din programare, atât pentru persoanele juridice cât şi pentru persoanele fizice din prima etapă a strategiei de vaccinare”, a precizat medicul.

Sursă foto:

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW