Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Valeriu Gheorghiță: Lista de aşteptare va fi disponibilă pe platformă din data de 15 martie

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 28 februarie 2021

Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat că lista de așteptare pentru platforma de vaccinare împotriva COVID-19 va fi disponibilă începând cu 15 martie. Persoanele care vor dori să se imunizeze vor fi notificate în momentul în care apare un loc liber în centrul de vaccinare selectat.

Lista de aşteptare va fi disponibilă pe platformă din data de 15 martie. Într-adevăr, prin operaţionalizarea listei de aşteptare fiecare persoană va avea posibilitatea să opteze pentru un centru de vaccinare, va putea vizualiza câte persoane se află în faţă şi astfel putem estima şi momentul la care ar putea fi vaccinate”, a anunțat coordonatorul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, duminică seară, la Digi 24.

Valeriu Gheorghiță a precizat că operaționalizarea listei de așteptare pentru platforma informatică a fost amânată până în punctul în care toate centrele de vaccinare din țară, 750 la număr, vor fi activate.

Din 15 martie această listă va fi disponibilă şi fiecare persoană care doreşte să se vaccineze o poate accesa înscriindu-se pe această listă. Trebuie să ţinem cont de un aspect – după ce va deveni disponibilă această listă de aşteptare, programarea efectivă, adică ocuparea unui loc în platformă, se va efectua doar din această listă de aşteptare. Practic nu vor mai exista persoane care se vor programa direct pe un loc liber pentru că platforma va avea această primă opţiune, de a notifica în prima etapă persoanele care sunt în lista de aşteptare. Se aşteaptă 24 de ore pentru confirmare programării din partea persoanelor notificate şi abia apoi, dacă nu se ocupă toate locurile, vor fi vizualizate de către ceilalţi”, a adăugat medicul Valeriu Gheorghiţă.

În plus, populația generală se va putea programa pentru vaccinare începând cu 15 martie, a precizat coordonatorul campaniei de imunizare.

În ceea ce priveşte etapa a treia, posibilitatea de programare a persoanelor va fi disponibilă chiar după 15 martie, şi acest lucru e important, în momentul în care va fi disponibilă acea listă de aşteptare, iar vaccinarea respectivă probabil va debuta în luna aprilie„, a anunțat medicul.

De la 1 martie vor fi deschise 130 de noi centre de vaccinare, iar programarea pentru imunizarea cu serul Pfizer/BioNTech a fost reluată începând cu 27 februarie.

Până duminică, la ora 13:00, 145.981 de persoane s-au programat pentru imunizarea împotriva COVID-19.

Județele în care mai sunt locuri disponibile pentru programare sunt: Botoșani, Buzău, Caras-Severin, Covasna, Dolj, Gorj, HarghitaIalomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Satu Mare, Suceava, Teleorman și Vrancea.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/valeriu-gheorghita-lista-de-asteptare-va-fi-disponibila-pe-platforma-din-data-de-15-martie/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 95988 more Information to that Topic: mainnews.ro/valeriu-gheorghita-lista-de-asteptare-va-fi-disponibila-pe-platforma-din-data-de-15-martie/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *