Wednesday, November 30, 2022
Jurnalism corect


Valeriu Gheorghiță: În momentul de față, doar cine nu vrea nu se vaccinează. 45% dintre centre au activitate medie și scăzută

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 iunie 2021

Valeriu Gheorghiță este de părere că scăderea ritmului de vaccinare împotriva COVID-19 poate fi explicată prin scăderea dorinței de vaccinare în rândul populației, menționând că nu are legătură cu mobilizarea autorităților. Coordonatorul campaniei de imunizare a precizat că 45% dintre centrele de vaccinare au activitate medie și scăzută.

În momentul de faţă, doar cine nu vrea nu se vaccinează(…)Dacă ritmul de vaccinare a scăzut, cred că dorinţa de vaccinare, de fapt, a scăzut şi nu are legătură cu organizarea efectivă, logistică, cred că nici neapărat cu campaniile de comunicare, aş îndrăzni să spun. Probabil că aici, sigur pentru anumite segmente populaţionale, mai sunt foarte multe lucruri de făcut, însă problema fundamentală este în ceea ce priveşte încrederea oamenilor care este diminuată mult, în toţi aceşti zeci de ani, în autoritate în general şi acest lucru nu se câştigă peste noapte. E o problemă în ceea ce priveşte în general intenţia de vaccinare în România pe toate tipurile de vaccinuri, nu doar pe vaccinarea împotriva COVID-19”, a declarat Valeriu Gheorghiță, marți, în cadrul unei conferințe de presă, citat de News.ro.

Coordonatorul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a precizat că, din cele peste 996 de centre de vaccinare, 45% au activitate medie și scăzută, ceea ce ar însemna că vaccinează sub 50% din capacitatea fluxului.

Ca atare, pentru a optimiza activitatea centrelor de vaccinare, ieri am transmis către toate direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti o adresă prin care rog reevaluarea activităţii centrelor de vaccinare cu mai multe propuneri, pe de o parte fie de reducere a programului de lucru în acele centre şi constituire de echipe mobile care să vaccineze, fie în activităţile de vaccinare door to door, din uşă în uşă, în mod deosebit în mediul rural sau alte tipuri de activităţi de vaccinare ce presupun deplasarea unor echipe mobile sau în anumite centre care nu mai au adresabilitate chiar sistarea temporară a activităţii acestora, tocmai pentru a fi eficienţi în ceea ce priveşte persoanele vaccinate, respectiv costuri”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

În centrele de vaccinare cu capacitate medie sunt imunizate între 25 și 50 de persoane pe zi, mai puțin de jumătate din capacitatea de 100 de persoane pe flux, în timp ce, în centrele cu activitate scăzută, mai puțin de 25 de persoane sunt inoculate pe zi.

Sunt foarte puţine centre care au activitate scăzută, adică într-un judeţ sunt circa unu sau două sau centre care au activitate mică, sunt centre foarte mici. Restul, circa 30% sunt centre care au activitate medie şi tocmai de aceea ne dorim optimizarea activităţii”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW