Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Valeriu Gheorghiță: În februarie avem alocate aproximativ 800.000 de doze din vaccinul AstraZeneca. Vor fi deschise alte 180 de cabinete la nivel național

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 3 februarie 2021

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, a declarat că, cel mai probabil, vaccinul dezvoltat de AstraZeneca va fi recomandat persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani. România ar urma să primească 800.000 de doze din serul AstraZeneca în luna februarie, iar la nivel național vor fi deschise alte 180 de centre de vaccinare.

Campania de vaccinare este în continuă dinamică. Au fost într-adevăr aceste reprogramări, care s-au impus a fi făcute din limitările dozelor disponibile pentru România, lucru care s-a întâmplat şi este valabil din nefericire şi pentru celelalte ţări europene. Din acest punct de vedere, după cum ştim, în luna februarie urmează să primim tranşele de vaccin alocate de la AstraZeneca. Pentru luna februarie avem alocate aproximativ 800.000 de doze şi diferenţa până la 1.300.000 în luna martie”, a declarat Valeriu Gheorghiță, miercuri seară, la B1TV.

Coordonatul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a anunțat că din 15 februarie vor fi deschise 180 de centre la nivel național.

Foarte probabil, vaccinul de la AstraZeneca va avea această indicaţie pe grupă de vârstă de la 18 la 55 de ani. În cursul acestei săptămâni, aşa cum am anunţat, va fi luată această decizie, în urma consultărilor cu comisiile de specialitate de la nivelul Ministerului Sănătăţii şi din Agenţia Naţională a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale”, a precizat Gheorghiţă.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *