Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


Valeriu Gheorghiță: Au fost confirmate 101 de cazuri de infectare cu tulpina Delta în România. Sunt înregistrate 4 decese cauzate de noua variantă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 20 iulie 2021

Valeriu Gheorghiță a declarat că în România au fost confirmate 101 de cazuri de infectare cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2, dintre care 8 la persoane vaccinate. Coordonatorul Campaniei de vaccinare a precizat că au fost înregistrate 4 decese provocate de infectarea cu varianta Delta.

Valeriu Gheorghiță atrage atenția că, la nivel european, s-a constatat o multiplicare a cazurilor de 64,3% în ultima săptămână.

Practic această tendinţă de creştere este observată în 20 de ţări europene. Marea majoritate a cazurilor raportate în această perioadă sunt la persoane tinere, la persoane cu vârsta cuprinsă între 15 şi 24 de ani, creşterea fiind limitată la persoanele peste 65 de ani, care într-un procent semnificativ sunt deja vaccinate”, a declarat Valeriu Gheorghiță, marți, citat de News.ro.

Medicul a punctat că și România se află în situația de a înregistra o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 față de săptămâna precedentă.

Media cazurilor săptămânale din săptămâna 28 în ţara noastră a fost de 56,6 cazuri, spre deosebire de săptămâna 27, în care a fost de 47 cazuri”, a explicat medicul militar.

Coordonatorul Campaniei de vaccinare susține că în România au fost confirmate peste 100 de cazuri de infectare cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2.

Din aceste cazuri, 54% sunt constituite în 23 de focare, cu cinci mai multe faţă de săptămâna 27, din care sunt 17 focare familiale şi 6 focare de colectivitate din şapte judeţe: Argeş, Bacău, Braşov, Dolj, Iaşi, Ilfov, Teleorman şi municipiul Bucureşti”, a explicat Gheorghiță.

Din cele 101 de cazuri confirmate, opt au fost la persoane vaccinate împotriva COVID-19, dintre care șase la cei vaccinați cu două doze, potrivit medicului militar.

Avem 6% persoane vaccinate cu schema completă din cele 101 cazuri confirmate cu infecţie cu varianta Delta. Sunt înregistrate şi patru decese cauzate de infecţia cu varianta Delta, ultimul fiind al unei persoane de sex feminin în vârstă de 90 de ani din judeţul Iaşi, având condiţii medicale preexistente şi nevaccinată. Practic, niciuna dintre persoanele care au decedat, din păcate, ca urmare a infecţiei cu această variantă virală Delta nu fusese vaccinată”, a adăugat coordonatorul Campaniei de vaccinare.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


 • … [Trackback]

  […] There you can find 64473 more Info to that Topic: mainnews.ro/valeriu-gheorghita-au-fost-confirmate-101-de-cazuri-de-infectare-cu-tulpina-delta-in-romania-sunt-inregistrate-4-decese-cauzate-de-noua-varianta/ […]

 • … [Trackback]

  […] Read More on on that Topic: mainnews.ro/valeriu-gheorghita-au-fost-confirmate-101-de-cazuri-de-infectare-cu-tulpina-delta-in-romania-sunt-inregistrate-4-decese-cauzate-de-noua-varianta/ […]

 • … [Trackback]

  […] Here you can find 69745 more Info to that Topic: mainnews.ro/valeriu-gheorghita-au-fost-confirmate-101-de-cazuri-de-infectare-cu-tulpina-delta-in-romania-sunt-inregistrate-4-decese-cauzate-de-noua-varianta/ […]

 • … [Trackback]

  […] Here you will find 49104 additional Info on that Topic: mainnews.ro/valeriu-gheorghita-au-fost-confirmate-101-de-cazuri-de-infectare-cu-tulpina-delta-in-romania-sunt-inregistrate-4-decese-cauzate-de-noua-varianta/ […]

 • … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: mainnews.ro/valeriu-gheorghita-au-fost-confirmate-101-de-cazuri-de-infectare-cu-tulpina-delta-in-romania-sunt-inregistrate-4-decese-cauzate-de-noua-varianta/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW