Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Valeriu Gheorghiță: Acoperirea vaccinală în București la persoanele de peste 16 ani este de 40%

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 mai 2021

Acoperirea vaccinală în București este de 33,8% raportat la nivelul întregii populații iar la persoanele de peste 16 ani este de 40%, a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

„Aş vrea să fac o precizare. Populaţia la care facem referire este populaţia rezidentă, aşa cum este raportată de către Institutul Naţional de Statistică, aşa încât datele la zi: pentru Bucureşti avem o rată de acoperire vaccinală de circa 33,8% din populaţia rezidentă, şi dacă eliminăm populaţia sub 16 ani avem o rată de acoperire vaccinală în momentul de faţă în Bucureşti de 40%, ceea ce înseamnă o rată suficient de bună şi cred că acest lucru, cel puţin parţial, explică şi evoluţia favorabilă a pandemiei la nivel naţional”, a spus medicul militar, într-o conferinţă de presă.

Șanse minime pentru atingerea obiectivului de vaccinare

În pofida declarațiilor triumfaliste ale premierului și ale altor politicieni, campania națională nu evoluează în ritmul dorit. Până pe 9 mai, au fost vaccinate cu cel puțin o doză un număr de 3.629.484 de persoane, țara noastră fiind pe locul 25 în Uniunea Europeană.

Săptămâna trecută media zilnică a persoanelor vaccinate cu prima doză a fost de 39.202, pe fondul organizării unui maraton de vaccinare în București. În acest ritm, până la finalul lunii mai vom ajunge la 4.491.928 de persoane inoculate cu cel puțin o doză, cu mult sub obiectivul premierului.

Într-un scenariul mai optimist, în care ritmul de vaccinare ar putea crește la 50.000 de persoane inoculate zilnic cu prima doză, așa cum s-a întâmplat în zilele de sâmbătă și duminică, vom ajunge 4.729.484 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză.

Pentru ca obiectivul premierului Cîțu să fie atins până la data de 1 iunie este nevoie ca în medie să fie vaccinate 63.000 de persoane cu prima doză, ceea ce reprezintă o creștere de 50% față de media înregistrată săptămâna precedentă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW