Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Valeriu Gheorghiță a anunțat demersul „orașul vaccinează satul”: Este important să aducem vaccinul cât mai aproape de beneficiari

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 mai 2021

Valeriu Gheorghiță a anunțat, marți, că echipe de vaccinare din mediul urban se vor deplasa în localitățile arondate fiecărui oraș pentru a facilita accesul persoanelor din mediul rural la imunizarea împotriva COVID-19. 

În momentul de faţă este important să aducem vaccinul cât mai aproape de beneficiari, ceea ce înseamnă operaţionalizarea unui număr cât mai mare de echipe mobile la nivelul fiecărui judeţ, încât să avem o acoperire geografică crescută, în mod deosebit pe zona rurală, unde există doritori care vor să se vaccineze, însă sunt foarte mulţi alţi factori care intervin în acest lanţ decizional şi oamenii nu ajung efectiv să se vaccineze. Tocmai de aceea cred că pentru vaccinarea în mod deosebit pentru mediul rural am identificat câteva soluţii punctuale, şi anume unul dintre conceptele pe care le propunem şi pe care ne dorim să îl punem în practică în perioada imediat următoare este cel care se referă la ‘oraşul vaccinează satul”, a declarat Valeriu Gheorghiță, marți, în cadrul unei conferințe de presă, citat de Agerpres.

Coordonatorul campaniei arată că echipe de vaccinare din mediul urban se vor deplasa în localitățile arondate fiecărui oraș și vor participa, o dată sau de două ori pe săptămână, la activități de vaccinare ce ar putea avea loc ori la gospodăria fiecărei persoane, fie în gospodăria unei persoane unde vor veni vecinii.

În plus, ar putea avea loc „o serie de activități de tip minimaraton” în spații puse la dispoziție de autoritățile locale.

Pentru reuşita acestui demers este foarte importantă coordonarea şi colaborarea foarte bună interinstituţională atât între reprezentaţii autorităţilor locale – la nivel de comună, sat – şi reprezentanţii autorităţilor judeţene, evident, şi la nivel central există toată deschiderea pentru demersurile care aduc vaccinul mai aproape de beneficiari”, a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a mai anunțat că în baza de date Registrul Electronic Național al Vaccinărilor vor fi sincronizate date ce fac legătura între persoanele vaccinate și localitatea de domiciliu, pentru a publica „ratele de acoperire vaccinală pentru fiecare unitate administrativ-teritorială în parte”.

(…)Vedem care sunt acele localităţi în care este nevoie de o informare, de o comunicare mult mai aplicată la caracteristicile populaţiei respective şi să putem contacta direct reprezentanţii autorităţilor locale şi împreună să găsim soluţii”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *