Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Valeriu Gheorghiță: 0,1% din totalul persoanelor vaccinate cu schema completă s-au infectat cu SARS-CoV-2

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 iulie 2021

Numărul de persoane vaccinate cu schemă completă care au fost depistate cu infecţie SARS-CoV-2 de la debutul campaniei de vaccinare până pe data de 4 iulie este de 4.990, ceea ce reprezintă 0,1% din totalul persoanelor vaccinate complet, a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

În același timp, un număr de 23.814 persoane, ceea ce înseamnă 0,5% din totalul persoanelor vaccinate cu cel puţin o doză, au avut un test pozitiv la SARS-CoV-2.

„Mediana timpului scurs de la administrarea primei doze până la testul pozitiv a fost de 13 zile, deci practic în primele 10-14 zile de la vaccinare, când nivelul anticorpilor nu este suficient de ridicat pentru a asigura o protecţie suficientă şi, de asemenea, noi ştim că o prima doză de vaccin nu asigură beneficii maximale. Tocmai de aceea este important să asigurăm schema de vaccinare completă”, a explicat Valeriu Gheorghiță în cadrul unei conferințe de presă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: mainnews.ro/valeriu-gheorghita-01-din-totalul-persoanelor-vaccinate-cu-schema-completa-s-au-infectat-cu-sars-cov-2/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: mainnews.ro/valeriu-gheorghita-01-din-totalul-persoanelor-vaccinate-cu-schema-completa-s-au-infectat-cu-sars-cov-2/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *