Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Valer Dorneanu, după decizia CEDO: Nu am fost noi atacați de Kovesi / Nu există nicio critică la adresa CCR

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 5 mai 2020 Etichete: , ,

Preşedintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a declarat, marţi, că soluția pe care a luat-o Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cazul Laurei Codruța Kovesi nu are absolut nicio legătură cu decizia Curții Constituționale care a stat la baza revocării din funcție a fostei șefe DNA.

„I-aş ruga pe toţi care vor să analizeze obiectiv decizia CEDO, în raport de Curtea Constituţională, să observe următorul lucru: n-am fost noi atacaţi de doamna Kovesi, nu noi am figurat parte acolo, iar cine citeşte cu obiectivitate şi fără părtinire decizia CEDO să vadă că nu o să găsească nicio critică la adresa deciziei Curţii Constituţionale sau a activităţii Curţii Constituţionale şi o să vadă, în esenţă, că nu decizia Curţii Constituţionale sau o anumită conduită a Curţii Constituţionale a stat la baza deciziei”, a precizat Dorneanu, pentru Agerpres.

Potrivit președintelui CCR, la baza deciziei au stat două articole din Convenţia Drepturilor Omului pe care le-a invocat şi Laura Codruţa Kovesi în sesizare, „care se referă la cu totul altceva’‘. „Cine vrea să adâncească cercetările, să se uite la sesizare şi la decizie şi să o citească cu obiectivitate”, a adăugat Dorneanu.

Citește și EXCLUSIV Orban, după victoria lui Kovesi la CEDO: Mă bucur că s-a făcut dreptate

Citește și Laura Codruța Kovesi a câștigat procesul de la CEDO

Sursa foto: Inquam photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW