Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Val intens de căldură în România: Toată țara, sub alerte cod portocaliu și galben de caniculă

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 26 august 2023 Etichete: , ,

Meteorologii au emis sâmbătă, 26 august, alerte cod portocaliu și galben de caniculă, care vizează toate regiunile țării, pe parcursul ultimului weekend de vară.

Sâmbătă, 26 august, Maramureșul, Transilvania, Moldova, Dobrogea, nordul Crișanei, al Munteniei și Olteniei se află sub avertizare cod galben. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă în toate zonele de câmpie, deal și podiș, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 34 și 37 de grade. Minimele termice se vor încadra între 17 și 22 de grade.

Cod portocaliu

Tot sâmbătă, regiunile Banat, cea mai mare parte a Crișanei, sudul Olteniei și al Munteniei vor simți intensificarea valului de căldură. Temperaturile maxime vor ajunge în general la 37…38 de grade Celsius, iar minimele se vor situa între 19 și 26 de grade. Disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

(Sursa foto: Administrația Națională de Meteorologie)

Duminică, 28 august, valul de căldură va persista în întreaga țară. În unele regiuni, cum ar fi jumătatea estică a Transilvaniei, vestul și sudul Moldovei, Dobrogea, nordul Munteniei și Olteniei, disconfortul termic va fi ridicat, cu un ITU ce va depăși 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade Celsius, iar minimele termice vor varia între 17 și 21 de grade.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW