Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Val de reacții după moartea marelui sportiv Ivan Patzaichin | Nadia Comăneci: Un gigant al sportului… o legendă nemuritoare

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 5 septembrie 2021 Etichete: , ,

Zeci de personalități din lumea sportului și nu numai au transmis mesaje de condoleanțe după moartea marelui campion Ivan Patzaichin. Legendarul sportiv a trecut în neființă duminică, la 71 de ani, în urma unei grele suferințe pe care i-a provocat-o boala de care suferea.

Ivan a plecat. Şi nu se mai întoarce”, este mesajul familiei sportivului, publicat pe pagina de Facebook a marelui campion.

Nadia Comăneci: Un gigant al sportului… o legendă nemuritoare

Campioana Nadia Comăneci a postat și ea un mesaj prin care își arată regretul față de moartea lui Patzaichin.

Un gigant al sportului …o legendă nemuritoare …un prieten drag…. un om minunat. RIP Dragă Ivan Patzaichin”, a scris Comăneci.

CITEȘTE AICI mesajul Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Lipă: România este mai săracă

Președinta Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, susține că România este mai săracă după moartea campionului.

Ivan Patzaichin a părăsit astăzi această lume, însă performanţele lui vor rămâne în istoria sportului românesc. România este mai săracă fără „amiralul flotei româneşti”. El a fost şi rămâne în sufletele noastre un om extraordinar, un sportiv de excepţie. Un model de profesionalism, determinare şi dăruire pentru actualele si viitoarele generaţii de sportivi. Drum lin, Ivan Patzaichin!”, a declarat Lipă.

Și Lucian Bute a reacționat.

„O zi tristă pentru sportul românesc. Condoleanţe familiei si tuturor românilor pentru aceasta pierdere. Omul a plecat, Legenda este nemuritoare!”, se arată în mesaj.

Ministrul Sportului, medalie olimpică dedicată lui Patzaichin

Ministrul Sportului, medialiat cu argint la Jocurile Paralimpice, i-a dedicat campionului medalia obținută la Tokyo.

Vreau să-i dedic lui această medalie. Nu este aur, dar ştiu că aurul alb nu iese niciodată din modă. Îţi mulţumesc Ivan, îţi mulţumesc că ne-ai arătat calea şi ai arătat că se poate! Sper ca peste 20-30 de ani, în locul meu să fie un campion care să spună că eu am fost cel care l-am inspirat. Totodată, ca să ne fie lumea şi mai grea, Adi Răspopa (n.r. – pilot de raliuri) a plecat dintre noi. Un sportiv, un prieten, aceste tragedii au venit una după cealaltă„, a spus Novak.

Trupul neînsufleţit al marelui campion urmează să fie depus, luni, la sediul CS Dinamo.

Campion olimpic

Ivan Patzaichin a obținut numeroase medicalii la caiac canoe.

Marele sportiv s-a impus la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984.

Patzaichin a fost, astfel, de şapte ori medaliat cu aur şi argint olimpic, cu peste 40 de titluri de campion național și peste 30 de campion balcanic.

Foto: Facebook/ COSR 

Comentarii


  • Приветствую! Возник вопрос про взять займ срочно? Предоставляем стабильный источник финансовой помощи. Вы можете получить финансирование в займ без излишних вопросов и документов? Тогда обратитесь к нам! Мы готовы предоставить привлекательные условия кредитования, моментальное решение и гарантию конфиденциальности. Не откладывайте свои планы и мечты, воспользуйтесь предложенным предложением прямо сейчас!

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW