Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Vaccinul produs de Moderna este eficient la copiii cu vârste între 6 și 11 ani

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 25 octombrie 2021

Vaccinul împotriva COVID-19 produs de Moderna generează un „răspuns imun puternic” în rândul copiilor cu vârsta curpinsă între 6 și 11 ani, a anunțat luni, 25 octombrie, compania care produce serul numit Spikevax.

Moderna a precizat că vaccinul a generat anticorpi împotriva virusului la copii, protecția dată de acest ser în cazul copiilor fiind  comparabilă cu rezultatele din studiile clinice la adolescenți și adulți, conform Reuters. FDA decide marți dacă va autoriza vaccinul produs de Pfizer pentru administrare în cazul minorilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Moderna este autorizat pentru adulții cu vârsta de peste 18 ani. De curând, în SUA a fost aprobată și administrarea dozei 3 – așa numita doză booster – însă doar în cazul americanilor care au sistemul imunitar compromis. Până acum, serul nu a fost autorizat pentru administrare în cazol adolescenților între 12 – 17 ani.

Moderna a precizat că majoritatea efectelor secundare raportate în studiu, care a inclus 4.753 de participanți, au fost ușoare sau moderate ca severitate, printre cele mai frecvenete numărându-se oboseală, cefalee, febră și durere la locul injectării.

Dozele utilizate au fost de 50 micrograme, jumătate din concentrația folosită în dozele administrate adulților. Aceeași cantitate de ser este autorizată și pentru administrarea dozei 3.

Citește și:

Studiul autorităților române privind eficiența vaccinului anti-COVID: Moderna – 93%, Pfizer – 84%, AstraZeneca – 71%

Vaccinul Pfizer are o eficiență de peste 90% în cazul copiilor sub 11 ani

Pfizer cere FDA să autorizeze vaccinul său împotriva COVID-19 pentru copiii între 5 și 11 ani

Foto: George Călin/Inquam Photos

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW