Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Vaccinul Pfizer, aprobat de EMA pentru imunizarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 noiembrie 2021

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat joi, 25 noiembrie, vaccinul produs de Pfizer/BioNTech pentru a fi folosit la imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Cele două doze vor fi făcute la distanță de 3 săptămâni, iar o doză va conține o cantitate mai mică de ser, față de cea folosită pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani.

Eficiența vaccinului produs de Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani este cuprinsă între 67,7% și 98,3%.

EMA susține că efectele adverse sunt similare cu cele întâlnite în cazul copiilor cu vârsta peste 12 ani și includ durerea în zona în care a fost făcută injecția, oboseală, dureri de cap, roșeață în zona injectată, dureri musculare și frisoane. Efectele sunt moderate sau ușoare și se ameliorează în câteva zile.

Totodată, Agenția Europeană consideră că beneficiile vaccinării cu serul Pfizer depășesc riscurile, în special în cazul copiilor cu afecțiuni care le-ar pune în pericol sănătatea, în cazul infectării cu COVID-19.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com