Sunday, November 28, 2021
Jurnalism corect


Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca, eficiență de până la 90%

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 noiembrie 2020

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Astra-Zeneca în colaborare cu Universitatea Oxford a arătat în studiile clinice o eficiență de până la 90%, a transmis luni compania anglo-suedeză printr-un comunicat.

Conform sursei citate, nu au fost raportate spitalizări sau cazuri severe de boală la participanții cărora le-a fost administrat vaccinul. În total au fost raportate 131 de cazuri COVID-19 în analiza intermediară.

Eficacitatea vaccinului a fost de 90% atunci când a fost administrată jumătate de doză, urmată de o doză completă la cel puțin o lună distanță. Atunci când au fost administrate două doze complete la cel puțin o lună distanță vaccinul a prezentat o eficacitate de 62% . Analiza combinată din ambele regimuri de dozarea dus la o eficacitate medie de 70%.

AstraZeneca a anunțat că va transmite imediat datele către autoritățile din întreaga lume care au un cadru pentru aprobare condiționată sau anticipată. Compania face progrese rapide în producția cu o capacitate de până la 3 miliarde de doze de vaccin în 2021. Vaccinul poate fi depozitat, transportat și manipulat în condiții frigorifice normale (2-8 grade Celsius) timp de cel puțin șase luni și administrat în condițiile existente de asistență medicală.

AstraZeneca este a treia compania care anunță realizarea unui vaccin împotriva COVID-19, după Pfizer, în colaborare cu BioNTech (90% eficiență ) și Moderna (94,5% eficiență).

CITEȘTE ȘI: Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19: Cu siguranţă sub 18 ani nu vom vorbi despre vaccinare, cel puţin în perioada următoare

Sursa foto: cnbcfm.com

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW