Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Vaccinul împotriva COVID-19 ar putea să fie ineficient în cazul persoanelor vârstnice

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 27 iunie 2020 Etichete: , , ,

Cercetătorii britanici spun că viitorul vaccin împotriva COVID-19 s-ar putea să nu dea rezultate în cazul persoanelor în vârstă.

Unul dintre cercetătorii din grupul de consultare ştiinţifică a Parlamentului britanic spune că persoanele vârstnice trebuie protejate cu atât mai mult cu cât vaccinul anti-Covid ar putea să nu funcționeze în cazul acestora.  

Într-un document transmis Camerei Lorzilor, se arată că vaccinarea trebuie să vizeze anumite grupuri de persoane pentru ca în acest fel să fie protejaţi cei cu adevărat vulnerabili.

„Uneori este posibil să protejăm un grup vulnerabil, vizând un alt grup şi acest lucru, de exemplu, se face în cazul gripei”, a explicat prof. Peter Openshaw, citat de The Guardian.

Profesorul britanic a explicat că dacă spre exemplu sunt vaccinați copiii în acest fel sunt protejați și bunicii.

De asemenea, având în vedere că bătrânii iau foarte mult contact cu cadrele medicale, acest vaccin se recomandă a fi folosit în cazul persoanelor care lucrează în domeniul sănătății.

„Vaccinul îi va ajuta pe cei tineri şi asta va fi bine, pentru că aceştia nu îl vor transmite mai departe către persoanele vârstnice”, a spuss Arne Akbar, preşedintele Societăţii Britanice de Imunologie, adăugând că vaccinul nu va ajuta în mod direct persoanele vârstnice.

sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW