Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech va fi administrat în America începând de luni

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 12 decembrie 2020

Primele loturi cu vaccinurile dezvoltate de Pfizer și BioNTech împotriva COVID-19 vor ajunge luni dimineață în centrele de vaccinare din S.U.A pentru a putea fi început procesul de administrare al acestora, relatează AFP, potrivit Agerpres

Distribuţia a început(…)primele transporturi vor ajunge luni dimineaţă(…)Suntem 100% încrezători pe plan operaţional că vom livra vaccinul americanilor”, a declarat generalul Gus Pena, reprezentant al operațiunii Warp Speed, creată de guvernul american pentru a asigura distribuirea vaccinului

Primul transport cu vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech ar urma să se încheie miercuri.

Putem să ne aşteptăm ca 145 de centre de pe întreg teritoriul SUA să primească luni vaccinul, iar alte 425 de centre, marţi. Iar ultimele 66 de centre, miercuri, ceea ce va încheia primul transport cu vaccinul Pfizer/BioNTech”, a precizat Gus Pena.

Food and Drug Administration (FDA) a anunțat că a autorizat vaccinul produs de laboratoarele Pfizer și BioNTech pentru a fi utilizat în regim de urgență în SUA. Până la finalul lunii ar putea fi vaccinate 20 de milioane de persoane din Statele Unite, potrivit CNN.

Astăzi, FDA a aprobat autorizarea de urgență a unui vaccin împotriva COVID-19, cauzată de virusul SARS-CoV-2, pentru a fi utilizat de persoane mai mari de 16 ani. Autorizarea de urgență permite vaccinului să fie distribuit în SUA”, se arată într-o postare pe Twitter a FDA.

Sursă foto: Inquam Photos / Alexandru Prepel

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *