Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech, aprobat pentru utilizare la scară largă în Marea Britanie

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 2 decembrie 2020

Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat vaccinul produs de Pfizer și BioNTech pentru utilizare la scară largă, potrivit BBC. Organismul britanic de reglementare a medicamentelor, MHRA, a decis că vaccinul care oferă protecție în proporție de 95% este sigur.

Marea Britanie a comandat deja 40 de miliarde de doze de vaccin, suficient pentru imunizarea a 20 de milioane de oameni. Dintre acestea, 800.000 de doze ar putea să ajungă în câteva zile în țară.

Matt Hancock, secretar de stat în Ministerul Sănătății din UK, s-a declarat încrezător că vara viitoare lucrurile se vor apropia de normal.

Am încredere, după știrea de astăzi, că din primăvară o să fie din ce în ce mai bine și că o să avem o vară de care toată lumea o să se bucure”, a precizat Matt Hancock.

Pfizer și BioNTech se afla în concurență cu Moderna, o altă firmă americană, ce a anunțat luni că a cerut autorizarea de urgență a vaccinului la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și Food and Drug Administration (FDA – S.U.A.).

EMA susține că ar putea evalua vaccinul BioNTech – Pfizer până cel târziu la 29 decembrie, iar vaccinul Moderna până la 12 ianuarie, potrivit Deutsche Welle.

Vaccinul Pfizer-BioNTech poate fi păstrat la o temperatură de minus 70 de grade Celsius, în timp ce cel dezvoltat de Moderna poate fi păstrat la minus 20 de grade Celsius.

Sursă foto: Reuters

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW