Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Vaccinul anti-COVID Pfizer, folosit pentru imunizarea copiilor, disponibil în UE peste 2 săptămâni

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 1 decembrie 2021

Ursula von der Leyen a anunțat că vaccinul produs de Pfizer/BioNTech, pentru a fi folosit la imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, va fi disponibil în Uniunea Europeană începând cu 13 decembrie.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații de presă susținută de președintele Comisiei Europene, miercuri, 1 decembrie.

Vaccinul, aprobat în UE săptămâna trecută

Vaccinul produs de Pfizer a primit aprobare joi, 25 noiembrie, de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), pentru imunizarea copiilor.

Cele două doze vor fi făcute la distanță de 3 săptămâni, iar o doză va conține o cantitate mai mică de ser, față de cea folosită pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani.

Eficiența reală a vaccinului produs de Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani este cuprinsă între 67,7% și 98,3%.

EMA susține că efectele adverse sunt similare cu cele întâlnite în cazul copiilor cu vârsta peste 12 ani și includ durerea în zona în care a fost făcută injecția, oboseală, dureri de cap, roșeață în zona injectată, dureri musculare și frisoane. Efectele sunt moderate sau ușoare și se ameliorează în câteva zile.

Totodată, Agenția Europeană consideră că beneficiile vaccinării cu serul Pfizer depășesc riscurile, în special în cazul copiilor cu afecțiuni care le-ar pune în pericol sănătatea, în cazul infectării cu COVID-19.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW