Wednesday, June 16, 2021
Jurnalism corect


Vaccinul anti-COVID-19, livrat în Slobozia în cutii de pizza / Coordonatorul campaniei de vaccinare: Nu are legătură cu siguranţa în care este transportat

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 5 ianuarie 2021

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a debutat, marți, în județul Ialomița, iar primul medic vaccinat a fost directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Slobozia. În această unitate medicală, vaccinul a fost transportat în cutii de pizza, potrivit News.ro. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei, susține că cel mai important este să se respecte temperatura de transport a serului.

Primul medic vaccinat în Ialomița a fost dr. Jamil Aldabsheh, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Slobozia, unde vaccinul a sosit în cutii de pizza.

Coordonatorul Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 susține că această modalitate nu are legătură cu siguranța în care sunt transportate, atât timp cât se respectă temperaturile la care dozele trebuie să fie transportate.

Cred că acest lucru nu are legătură cu siguranţa în care sunt transportate, este doar o modalitate în care sunt separate acele doze din pachetul iniţial, din modalitatea de ambalare iniţială. Important este să se respecte lanţul de frig pentru că ele nu sunt transportate efectiv în cutii de carton, ci sunt în cutii frigorifice cu data-loggere care monitorizează în permanenţă temperatura, iar acest lucru se poate proba în orice moment pentru că este o datorie a noastră de a asigura condiţiile lanţului de frig”, a transmis medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, în cadrul unei conferințe de presă.

Sursă foto: News.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW