Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


„Vaccinarea la chiuvetă”. Un medic de familie, trimis în judecată după ce ar fi vaccinat fictiv peste 900 de persoane

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 13 februarie 2023 Etichete: , , , , ,

Un medic de familie din județul Dolj a fost trimis în judecată luni, 13 februarie, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), fiind acuzat că ar fi vaccinat fictiv anti-COVID peste 900 de persoane. 

Este vorba de un dosar instrumentat de procurorii DNA în cazul „vaccinarea la chiuvetă”, instrumentat în contextul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, demarată în anul 2021.

Procurorii susțin că medicul Ecaterina Vatan ar fi cerut câte 200 de lei de persoană pentru a „facilita obținerea adeverințelor de vaccinare antiCOVID19/certificat de vaccinare anticovid, fără ca acestea să se fi vaccinat efectiv”.

Ea ar fi obținut, astfel, 185.200 de lei (în total fiind vorba de 926 de persoane). Totodată, ar mai fi obținut 37.720 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate Dolj, sumă ce ar reprezenta „contravaloarea -administrării- vaccinului în cazul celor 926 de persoane”, după cum mai arată DNA.

Mai mult, medicul i-ar fi dat unei alte persoane 190 de carnete de bonuri de masă (cu o valoare de 19.000 de lei), ce ar fi trebuit să ajungă la pacienții vaccinați.

În această cauză procurorii au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu 4 intermediari. Medicul Ecaterina Vatan, plasată sub control jurdiciar, este acuzată de 926 de acte de luare de mită și fals informatic, 6 acte de înșelăciune și 12 acte de fals intelectual.

Alți doi inculpați au fost trimiși în judecată pentru luare de mită și complicitate la fals informatic.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii