Thursday, May 23, 2024
Jurnalism corect


Vaccinarea în rândul deținuților, aproape de 80 %

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 noiembrie 2021

Vaccinarea atinge procente record în România, însă deocamdată doar în rândul deținuților. Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat vineri, 5 noiembrie, 78% dintre persoane private de libertate sunt vaccinate, iar procentul polițiștilor de penitenciare imunizați este de 62 %.

Conform ANP, un factor important pentru care deținuții au ales într-un procent atât de mare să se vaccineze îl au campaniile de îndrumare și de informare, desfășurate în centrele de detenție.

„​În contextul epidemiologic actual, dată fiind creșterea, la nivel național, a numărului de cazuri COVID-19 raportate în valul 4 al pandemiei, Administrația Națională a Penitenciarelor a intensificat – în considerarea atributului managerial al coordonării/îndrumării unităților subordonate – seria activităților preventive, axate pe reiterarea necesității protejării stării de sănătate a personalului și a persoanelor custodiate, cu accent pe importanța vaccinării împotriva COVID-19”, se arată în comunicatul ANP.

Cifre mult mai mici la nivel național

Conform raportării făcute de autorități joi, 4 noiembrie, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 82.614 persoane, dintre care 43.257 au primit prima doză.

Prin urmare, numărul persoanelor vaccinate cu cel puțin o doză a ajuns la 7.190.510, ceea ce reprezintă 37,48 % din populația României, iar cel al persoanelor complet vaccinate la 6.445.589, adică 33,6 %.

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Bușcă

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW