Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Vaccinarea în centrele drive-thru, posibilă la finalul lunii aprilie / Valeriu Gheorghiță: Vor avea serul Pfizer. Nu este necesară programarea

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 19 aprilie 2021

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat că primele centre de imunizare împotriva COVID-19 de tip drive-thru vor fi funcționale cel târziu la finalul lunii aprilie.

Persoanele care vor opta pentru vaccinarea în centrele drive-thru nu vor fi nevoite să se programeze și vor primi serul produs de Pfizer, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Până la finalul lunii aprilie vom avea primele centre în ţară de acest gen şi care vor primi vaccin de la compania Pfizer. Pot să vă spun de Bucureşti, Deva din judeţul Hunedoara şi mai sunt şi alte judeţe care au în plan organizarea acestor centre de tip drive-thru. Fără programare. Am dimensionat la circa 400 de persoane care pot să fie vaccinate în fiecare zi”, a declarat Valeriu Gheorghiță, luni, la DigiFM.

Coordonatorul campaniei de vaccinare îi îndeamnă pe doritori să se prezinte la centrul drive-thru cu chestionarul de triaj completat.

Persoanele vor veni doar cu mijloacele de transport, fie personale – autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane – sau mijloace de transport în comun gen taxi, Uber şi alte tipuri similare de transport. În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, se poate descărca din aplicaţie. Dacă nu se prezintă cu el descărcat, se completează în supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea şi se efectuează înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW