Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Vaccinarea cu a treia doză ar putea debuta în luna septembrie. Cadrele medicale și persoanele vulnerabile, primele vizate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 iulie 2021

În contextul creșterii numărului de infectări cu varianta Delta, începând din luna septembrie personalul medical și persoanele vulnerabile ar putea primi, o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19, a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a explicat că persoanele care au trecut prin boală și s-au vaccinat nu vor avea indicația de a efectua a treia doză.

Pfizer a anunțat că va solicita autorizarea celei de-a treia doze

Pfizer BioNTech intenţionează să solicite în perioada următoare autorizarea pentru o treia doză din vaccinul său împotriva COVID-19, în Statele Unite şi Europa, au transmis reprezentanții companiei în data de 9 iulie. Această doză de rapel este destinată să ofere o protecţie imunitară sporită, rezultatele testelor clinice fiind încurajatoare.

Date preliminare ale studiilor arată că o doză de rapel administrată la 6 luni după a doua doză are un profil de toleranţă coerent, provocând niveluri ridicate de anticorpi neutralizanţi împotriva virusului, inclusiv împotriva variantei Beta, apărută în Africa de Sud.

A treia doză de vaccin Pfizer, administrată deja în Israel

Israel, una dintre primele țări care a lansat o campanie masivă de vaccinare la jumătatea lunii decembrie, a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin, pacienților cu un sistem imunitar slab. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii cazurilor de infectare și răspândire a variantei Delta a noului coronavirus, survenite pe fondul scăderii eficacităţii vaccinului Pfizer-BioNTech.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW