Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Vaccinarea adolescenților, posibilă de la 1 iunie / Florin Cîțu: Îi încurajez pe părinţi să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 31 mai 2021

Premierul a anunțat că, începând de marți, 1 iunie, adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani vor putea fi vaccinați împotriva COVID-19 cu serul produs de Pfizer/BioNTech. Florin Cîțu îi încurajează pe părinți „să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor”.

Avem o campanie de vaccinare în derulare şi, de mâine(n.r. marți), putem să vaccinăm şi adolescenţii. Îi încurajez pe părinţi să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor. Trebuie să înţelegem că este nevoie de cât mai multe persoane vaccinate pentru a trece de pandemie”, a declarat premierul.

Florin Cîțu a fost prezent, luni, la lansarea Programului Național de Suport destinat copiilor în contextul pandemiei de COVID-19, numit „Din grijă pentru copii”.

Știm foarte bine că în această pandemie copiii au suferit foarte mult, au fost izolaţi de rude, de prieteni, şi a fost foarte greu să le explicăm de fiecare dată de ce, până la urmă asta a fost problema. De aici a venit idea acestui program care a fost făcut special pentru a analiza această stare emoțională, pentru a trece peste pandemie”, a precizat Florin Cîțu.

Serul Pfizer, recomandat de EMA

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, vineri, autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați.

Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă, însă este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal.

Pe 1 iunie, de Ziua copilului, în București va fi organizat un maraton de vaccinare pentru toți copiii eligibili de a fi vaccinați împotriva COVID-19.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW