Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Vacanțe mai scumpe în Grecia: Turiștii vor fi nevoiți să plătească o nouă taxă

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 30 noiembrie 2023 Etichete: , , , ,

Romanii care doresc să călătorească în Grecia se vor confrunta cu costuri mai ridicate pentru vacanțe. Începând de anul viitor, toți cei care vizitează teritoriul elen vor fi supuși unei taxe climatice zilnice.

Este vorba despre o taxă implementată de greci pentru a compensa daunele provocate de incendiile și inundațiile violente. Premierul Greciei a explicat recent că taxa pe climă este sezonieră și va fi percepută între martie și octombrie, în funcție de tipul de cazare.

Fiecare turist care optează pentru un apartament închiriat va fi taxat cu un euro și jumătate pe zi. În cazul hotelurilor, această taxă poate atinge 10 euro pe zi pentru o cazare la cinci stele, conform declarațiilor ministrului. Prin urmare, pentru un sejur de 7 nopți într-un hotel de 5 stele, taxa climatică ar ajunge la 70 de euro.

Incendiile din Grecia au provocat ample distrugeri anul trecut. Comisia Europeană a afirmat că focarul din nord-estul țării a reprezentat cel mai extins incendiu înregistrat vreodată în Uniunea Europeană. În acea perioadă, o suprafață mai mare decât cea a New York-ului, adică peste 120.000 de hectare, a fost complet distrusă de flăcări. După incendii, Grecia a fost afectată de cele mai grave inundații din 1955. Într-o singură zi, a plouat echivalentul mediei anuale de precipitații. O întreagă regiune s-a transformat într-un imens lac, iar salvarea oamenilor a fost realizată cu ajutorul elicopterelelor.

FOTO: propertyguides.com

Comentarii