Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Va reveni România la starea de urgență? Răspunsul președintelui Iohannis

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 18 iunie 2020 Etichete: , , ,

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că nu își dorește ca în România să fie implementate noi restricții din cauza pandemiei de coronavirus, însă, dacă nu „avem încotro”, se va întâmpla acest lucru.

„Eu nu-mi doresc să avem noi restricții. Eu vreau să avem o conformare foarte bună, să ascultăm de medici specialiști. Purtarea măștii, păstrarea distanței, spălatul pe mâini sunt foarte importante.

Nu ne dorim reinstaurarea de noi restricții decât dacă avem că nu avem încotro. Revenirea la starea de urgență este ultima soluție atunci când vedem că nimic altceva nu funcționează.

În scurt timp va fi prezentat un program de revenire economică foarte amplu, care nu doar recuperează ce s-a pierdut, care vine cu o creștere economică care permite României să meargă mult mai sus”, susține președintele.

Întrebat dacă are să își reproșeze ceva, șeful statului a răspuns:

„Eu cred că deciziile care au fost luate de Guvern, nu de președinte, au fost măsuri foarte bune. Măsurile s-au luat din timp, au fost corecte, măsura pe care am luat-o eu de instituirea stării de urgență a fost luată la timpul potrivit și o dovedește numărul relativ mic al cazurilor de coronavirus, dacă ne uităm al alte țări.

Practic rezultatele confirmă validitatea și utilitatea măsurilor luate”, a mai spus Iohannis.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW