Wednesday, December 7, 2022
Jurnalism corect


Va fi obligatorie măsura termoscanării pentru clienții teraselor? Răspunsul președintelui ANSVSA

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 27 mai 2020 Etichete: , ,

Președintele Autorității Naționale Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Robert Chioveanu, declarat că luarea temperaturii pentru clienții teraselor nu va fi obligatorie după deschiderea acestora, decizia în legătură cu această măsură putând fi luată de fiecare operator.

„În etapa când vom deschide terasele la nivel exterior, luarea temperaturii şi monitorizarea stării de sănătate va fi obligatorie pentru toţi lucrătorii din unitatea respectivă. Pentru cei care vor veni la terase să servească, pentru clienţi, pentru consumatori, nu am prevăzut această măsură, să le fie luată temperatura. Este o măsura care va fi adaptată în funcţie de fiecare operator, dacă doresc să aibă măsuri suplimentare, dar nu este o măsură obligatorie”, a spus Chioveanu, într-o videoconferinţă, conform Agerpres.

Acesta a menționat că măsura va fi obligatorie doar pentru personalul lucrător angajat, „pentru bucătari, chelneri care deservesc unitatea”, şi care trebuie să aibă şi echipament de protecţie, mască şi mănuşi.

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW