Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Utilizatorii Instagram sunt vizaţi de o nouă campanie de phishing

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 17 august 2022

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează miercuri, 17 august, că o nouă tentativă de phishing, ce implică platforma socială Instagram, ia amploare în rândul internauților. Noua schemă îi îndeamnă de utilizatori să își reseteze parola de la contul de Instagram. 

„Atenție la sms-urile, e-mail-urile sau mesajele primite pe social media din surse necunoscute ori de la numere scurte, care cer autentificarea în contul de Instagram sau resetarea parolei, așa cum se vede în imaginea atașată!

Textul poate părea autentic, pentru că atacatorii încearcă să simuleze faptul că mesajul este transmis chiar de rețeaua socială. Cu toate acestea, Instagram nu folosește această metodă pentru resetarea parolei și nu va trimite niciodată mesaje text pentru acest lucru. Singura modalitate prin care Instagram comunică este prin e-mailuri oficiale sau prin trimiterea unei notificări direct din aplicație.

Accesarea link-ului de pe dispozitivul mobil pe care sunteți autentificat în aplicația de Instagram poate duce la pierderea accesului la cont, atacatorii având astfel posibilitatea de a schimba parola”, transmite DNSC.

Specialiștii au avansat și câteva sfaturi pentru a fi în siguranță în mediul online:

 • Evitați accesarea link-urilor din surse necunoscute
 • Activați autentificarea cu doi factori (2FA) din setările Instagram, deoarece acest strat suplimentar de securitate poate ajuta la reducerea șanselor de a avea contul compromis.
 • Mențineți o soluție de securitate instalată pe dispozitiv! De multe ori, un antivirus ne poate salva din situații în care neatenția ar putea duce la compromiterea contului, a datelor sau a sistemului.

Totuși, aceștia arată ce să faceți în cazul în care ați căzut în capcană și ați pierdut accesul la cont – adresați-vă Centrului de Ajutor Instagram pentru recuperarea lui.

Mesajul folosit în această nouă metodă de phishing arată astfel:

May be an image of text that says '3717 Today 4:32 AM Tap to reset your Instagram password: https://ig.me/ 1J TENTATIVĂ de PHISHING!'

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW