Sunday, November 28, 2021
Jurnalism corect


USR vrea ca moțiunea de cenzură să fie depusă înainte de strângerea celor 233 de semnături

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 16 septembrie 2019 Etichete: ,

USR cere tuturor partidelor de opoziție să ajungă la o înțelegere și să depună cât mai repede moțiunea de cenzură. Liderii grupurilor parlamentare ale USR, Stelian Ion și Adrian Wiener, susțin că fiecare zi de întârziere este în avantajul PSD și al Vioricăi Dăncilă. 

„Am observat că se tărăgănează foarte mult o decizie a ALDE și Pro România cu privire la moțiunea de cenzură. Ca urmare, am invitat toți liderii grupurilor parlamentare la o întâlnire, mâine, pentru a avea o discuție în cadru larg referitor la urgentarea depunerii moțiunii de cenzură. Dorim prin aceasta să-i punem pe colegii din ALDE și Pro România în postura de a-și exprima, în mod clar, opțiunea cu privire la semnarea și susținerea moțiunii de cenzură”, a declarat Stelian Ion, liderul grupului USR din Camera Deputaților.

USR mai susține că moțiunea de cenzură trebuie depusă cât mai repede și că nu este cazul să se aștepte strângerea a 233 de semnături, număr egal cu cel al voturilor minim necesare pentru adoptarea moțiunii de cenzură.

„Fiecare zi ce trece nu face decât să întărească poziția premierului Viorica Dăncilă, care recurge la mijloace incorecte pentru a prelua, la bucată, deputați din alte partide. În aceste condiții, credem că este neapărat necesar să depunem cât mai repede această moțiune de cenzură pentru că ea tranșează această criză. Cei care au intrat mai nou în Opoziție trebuie să-și definească foarte clar poziționarea față de moțiunea de cenzură. Nu poți să pretinzi că ai intrat în Opoziție și tu să vii cu tot felul de condiționări absurde cu privire la semnarea și susținerea acestei moțiuni”, a mai declarat deputatul Stelian Ion.

Pe de altă parte însă, Alianța USR PLUS susține că va intra la guvernare doar după alegeri parlamentare anticipate.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW