Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


USR va vota învestirea Guvernului Cîțu: Suntem la începutul unei crize de sănătate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 12 martie 2020 Etichete: , , , ,

Uniunea Salvați România a decis să voteze învestirea cabinetului condus de Florin Cîțu, motivând această decizie prin faptul că țara noastră se află la începutul unei crize în sănătate și are nevoie de un Guvern cu puteri depline.

„USR votează astăzi Guvernul Cîțu. Votul va fi la vedere! Uniunea Salvați România a decis că votează, joi, învestirea cabinetului Cîțu. Votul va fi la vedere și are ca justificare nevoia de a pune la dispoziția guvernului toate atribuțiile necesare pentru gestionarea crizei provocată de noul coronavirus”, transmite USR, printr-un comunicat de presă.

USR face un apel către deputați și senatori pentru a fi prezenți, joi, în plenul Parlamentului și să voteze pentru instalarea Guvernului Cîțu.

„Suntem la începutul unei crize de sănătate publică și este esențial ca ea să nu fie dublată și de o criză politică inutilă și păguboasă. Cel mai de preț bun pe care îl avem în acest moment este încrederea oamenilor în instituțiile statului. Absența unui guvern, și chiar a unui Parlament cu puteri depline, dacă scenariul provocării anticipatelor rămâne activ, riscă să submineze această încredere, iar efectele nu pot fi calculate în acest moment. Astăzi, în plenul Parlamentului, clasa politică poate face diferența dintre responsabilitate și iresponsabilitate. Vrem să credem că deputații și senatorii României știu ce e important pentru oamenii care i-au trimis acolo”, conform sursei citate.

Camera Deputaților și Senatul se reunesc, joi, pentru a dat votul de învestire Guvernului Florin Cîțu, într-o sală în care intră aproximativ 500 de deputați și senatori. Chiar dacă parlamentarii ar păstra o anumită distanță, trebuie să menționăm că se votează cu bile, mai exact 920, care vor trece prin mâinile a 460 de politicieni.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW