Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


USR și PNL vor ataca la CCR numirea lui Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 21 octombrie 2020 Etichete: ,

Uniunea Salvați România susține că niciunul dintre candidații pentru o funcție în cadrul Consiliului Legislativ nu a întrunit numărul de voturi cerut de lege și că va ataca numirile făcute marți în Parlament la Curtea Constituțională. Florin Roman a anunțat că și PNL se va alătura demersului inițiat de parlamentarii USR.

După ce au fost acuzați că ar fi votat cu Florin Iordache pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ, pentru a-i garanta funcția de președinte în cadrul Secției de evidență oficială a legislației și documentare din cadrul Consiliului Legislativ lui George Dircă, parlamentarii USR anunță că vor ataca numirile de marți la CCR.

Uniunea Salvați România precizează că, potrivit Legii, numirile s-ar face cu cel puțin 233 de voturi, număr ce reprezintă 50%+1 din numărul total de parlamentari.

Numărul total de voturi valabile exprimate marți în Parlament pentru numirea președintelui Consiliului Legislativ a fost de 228, dintre care Florin Iordache a primit 185 de voturi „pentru” și 43 de voturi „împotrivă”.

Reprezentanții USR aruncă vina pe Partidul Național Liberal, după ce Florin Roman, liderul deputaților PNL ar fi promis că 113 parlamentari liberali vor vota pentru Augustin Zegrean.

PNL se alătură demersului USR

Florin Roman a transmis că va veni în ajutorul „colegilor din USR” pentru a putea strânge numărul de semnături necesare pentru atacul la CCR.

Grupul parlamentar PNL va depune o sesizare la CCR referitoare la neconstituţionalitatea alegerii domnului Florin Iordache, în fruntea Consiliului Legislativ. PNL are numărul necesar de semnături pentru atacul la CCR şi dorim să venim în sprijinul colegilor de la USR, care nu au matematic numărul necesar de semnături. Nu am primit o solicitare scrisă sau verbală pentru semnături, motiv pentru care colegii jurişti vor depune rapid sesizarea la CCR”, a precizat Florin Roman, potrivit unui comunicat de presă al PNL.

Comunicatul USR

Fapte, nu vorbe mincinoase!

USR va ataca la CCR numirile de la Consiliul Legislativ, niciunul dintre candidații de ieri nu a întrunit număr de voturi cerut de lege.

Legea prevede că numirile se fac cu cel puțin 233 de voturi, adică 50%+1 din votul TUTUROR parlamentarilor, nu doar al celor prezenți.

Ieri, USR a propus PNL boicotarea ședinței, dar liderul de grup Florin Roman a refuzat și s-a lăudat că 113 peneliști vor veni să îl voteze pe Augustin Zegrean. Au venit doar 36.

Dintre care 8 foști traseiști PSD-ALDE: Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Damian Florea, Ioan Balint, Remus Borza (deputați), Gioancă Eugen, Marius Nicoară, Ioan Talpoș (senatori).

Augustin Zegrean a primit 41 de voturi, dintre care 21 de la USR. Deci, din cei 36 peneliști care au venit la vot, doar 20 au votat cu Augustin Zegrean și 16 au votat cu Florin Iordache.

USR a avut un singur candidat – George Dircă pentru secția de evidență oficială a legislației și documentare. USR nu a negociat pentru acest post cu celelalte partide”, potrivit unui comunicat emis de Uniunea Salvați România.

Fapte, nu vorbe mincinoase!

USR va ataca la CCR numirile de la Consiliul Legislativ, niciunul dintre candidații de ieri…

Publicată de Uniunea Salvați România – USR pe Miercuri, 21 octombrie 2020

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW