Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


USR va ataca la CCR numirea lui Alexandru Stănescu în conducerea ANRE

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 14 decembrie 2021

Cristina Prună, vicepreședintele USR al Camerei Deputaților, a anunțat marți, 14 decembrie, că partidul condus de Dacian Cioloș va ataca la Curtea Constituțională a României (CCR) numirea lui Alexandru Stănescu în conducerea ANRE.

„Marea majoritate a acestui Parlament va face o mare greşeală astăzi prin votarea domnului Stănescu în funcţia de membru al Comitetului de Reglementare al ANRE. Domnule Ciolacu, aş dori să vă întreb, dar văd că nu sunteţi, stimaţi colegi din PSD, ceea ce faceţi astăzi prin această numire este că transformaţi ANRE într-o afacere de familie, pentru că ştiţi foarte bine că domnul Stănescu este fratele secretarului dumneavoastră general. Va câştiga undeva între 6 şi 8.000 de euro pe lună nemeritaţi, iar CV-ul domnului Stănescu, care a terminat mecanică agricolă, şi nu este o ruşine lucrul acesta, dar problema este că nu îl califică sub nicio formă pentru această funcţie atât de importantă.

Practic, Comitetul de Reglementare al ANRE, prin deciziile pe care le ia, are un impact direct în facturile pe care oamenii le plătesc la energie şi gaze naturale şi chiar şi la energia termică. Aceste decizii pe care le ia ANRE au impact şi asupra investiţiilor în sectorul energetic, care nu se mai întâmplă de ceva vreme tocmai pentru că oamenii aceştia de la ANRE au încetat să mai ia decizii în interesul pieţei.(…) Noi, USR, singurul partid care ne-am opus acestei numiri, vom ataca la CCR această numire”, a declarat Cristina Prună.

Alexandru Stănescu a fost ales marţi, 14 decembrie, de plenul comun al Parlamentului, în funcţia de membru al Comitetului de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE, cu 233 de voturi „pentru” și 120 „împotrivă”, conform Agerpres.

Fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, a fost propus de social-democrați pentru a face parte din Comitetul de reglementare al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE). Marcel Ciolacu a motivat propunerea, menționând că este unul dintre foștii parlamentari care nu au prins loc pe listele partidului la alegerile din 2020.

„Este un fost parlamentar, mi se pare două mandate, a fost preşedinte şi de comisie. A contat foarte mult că este unul dintre foştii parlamentari care nu au mai avut locuri pe listele de parlamentare”, a spus Marcel Ciolacu luni, 13 decembrie, la Parlament.

Președintele PSD a fost întrebat de jurnaliști dacă toți social-democrații care nu au prins un loc în Parlament vor primi funcții în agențiile statului, iar Marcel Ciolacu a precizat că este vorba doar de foștii parlamentari cu experiență.

Alexandru Stănescu a fost parlamentar PSD pentru două mandate, din 2012 în 2020. A fost președintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților între 2017 și 2020.

La capitolul studii, Stănescu susține că a absolvit Institutul Politehnic București – Facultatea de Mecanică Agricolă în anul 1986.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW