Wednesday, December 2, 2020
Jurnalism corect


USR: Susținem analizarea rapidă a situației din Irak/ Situația curentă cere o soluție asumată și agreată la nivelul NATO

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 9 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Uniunea Salvați România a transmis, miercuri, că situația din Irak impune soluții asumate la nivelul Alianței Nord-Atlantice, care să ofere stabilitate în regiune.

Indiferent de modul în care au fost gestionate acțiunile aliaților noștri în Irak în trecut, situația curentă cere o soluție asumată și agreată la nivelul Alianței Nord-Atlantice și care să conducă la pace, securitate și stabilitate în regiune. România trebuie să fie indubitabil alături de aliații noștri, ferm ancorată în acțiunile coordonate cu aliații noștri și implicată activ în procesul decizional al NATO”, se arată în comunicatul USR.

Formaținea politică precizează că va susține fără echivoc analizarea rapidă a situației și identificarea unei poziției comune la nivelul NATO care să aducă o soluție asupra crizei din Irak.

USR condamnă acțiunile statului irakian și consideră că este nevoie de un mesaj clar din partea autorităților române, pentru că România trebuie să fie implicată activ în discuțiile purtate la nivelul NATO.

USR consideră că este nevoie de un mesaj cât se poate de clar în aceste direcții și din partea autorităților române. Avem nevoie ca România să fie implicată activ în discuțiile și negocierile purtate la nivelul Alianței Nord-Atlantice și în implementarea soluțiilor identificate și asumate la nivelul NATO și împreună cu aliații occidentali”, a se mai arată în comunicat.

Sursă foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW