Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


USR, solicitare către Klaus Iohannis și Guvernul României pentru demararea unei caravane medicale destinată mediului rural

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 23 martie 2020 Etichete: , ,

Deputatul USR Teodor Rareș Pop și medicul Teodor Berbecar, co-fondator Caravana cu Medici, solicită ajutorul Administrației Prezidențiale și Guvernului României pentru demararea unei caravane medicale destinate mediului rural. 

Caravana medicală ar urma să se concentreze exclusiv pe oferirea de suport în mediul rural în vederea screening-ului, diagnosticării și tratării patologiei provocate de COVID-19, potrivit unui comunicat al USR.

„USR și Asociația Caravana cu Medici au trimis o scrisoare deschisă președintelui și premierului prin care cer sprijin pentru pregătirea unor echipe de intervenție și organizarea de caravane medicale”, arată sursa citată.

Conform USR, odată cu creșterea numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus crește și presiunea asupra sistemului de sănătate din România.

Potrivit sursei citate, există riscul ca în mediul rural „sistemul medical să fie complet depășit, iar epidemia să nu mai poată fi controlată”.

„O soluție poate fi organizarea unor caravane medicale cu echipe de medici și asistente pregătite să informeze oamenii din mediul rural și să efectueze teste de depistare a infectării cu coronavirus, pentru a preveni răspândirea epidemiei în țara noastră”, transmite USR.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *