Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


USR solicită ca ministrul Sănătății să dea explicații despre măsurile luate împotriva Covid-19: Vrem să știm ce măsuri ia pentru protejarea medicilor

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 martie 2020 Etichete: , ,

USR a anunțat că a cerut Biroului Permanent al Camerei Deputaților ca ministrul Sănătății, Victor Costache, să fie invitat pentru a oferi explicații în cadrul „Orei Guvernului”.

„Vrem să știm ce măsuri ia pentru protejarea cadrelor medicale, în condițiile în care avem peste 100 de medici, asistente și infirmiere infectate deja în România. Vrem să aflăm și cum pot fi testate mai multe persoane. Și ce va face ministerul pentru ca Direcțiile de sănătate publică să acționeze cu mai multă promptitudine, iar anumite categorii de persoane, precum bolnavii cronici și cei ieșiți din izolare la domiciliu, să nu mai fie expuse riscului prin ore întregi de stat la cozi”, a anunțat USR.

Aceștia au declarat că mai vor să afle de la Victor Costache dacă sprijină și se implică în organizarea caravanelor medicale propuse de USR și Asociația Caravana cu Medici, astfel încât să ajungă în mediul rural echipe de medici și asistente care să informeze oamenii și să efectueze teste de depistare a infectării cu coronavirus.

„Biroul Permanent a acceptat solicitarea USR și odată ce va fi găsită modalitatea tehnică pentru ca ministrul Sănătății să poată participa la dezbatere de la distanță, așteptăm de la domnul Victor Costache detalii concrete despre măsurile pe care intenționează să le adopte în combaterea epidemiei cauzate de noul coronavirus”, mai explică USR.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW