Sunday, September 25, 2022
Jurnalism corect


USR Sibiu, anunț în ziua alegerilor: BEJ a decis ca PSD Sibiu să șteargă postările xenofobe de pe Facebook

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 10 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

USR Sibiu a anunțat, chiar în ziua alegerilor prezidențiale, că Biroul Electoral Judeţean Sibiu a decis că PSD Sibiu a încîlcat legea cu postările xenofobe de pe pagina lor de Facebook și acestea trebuie șterse. 

„PSD Sibiu a încălcat legea cu postările FALSE, defăimătoare și xenofobe la adresa lui Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS, publicate pe pagina lor de facebook și ca advertoriale în presă”, a anunțat USR Sibiu, chiar în ziua alegerilor.

USR Sibiu a făcut două sesizări la Biroul Electoral Judeţean Sibiu după ce pe pagina de Facebook PSD Sibiu au apărut niște postări xenofobe la adresa candidatului USR la alegerile prezidențiale, Dan Barna, dar și la adresa contracandidaților săi.

„Am făcut două sesizări la Biroul Electoral Judeţean Sibiu referitoare la cele două postări false, defăimătoare și xenofobe, folosite ca materiale de propagandă electorală, ale organizației PSD la adresa lui Dan Barna, pe care le-ați văzut cu toți zilele trecute. Ambele sesizări au fost admise și, ca urmare a deciziei BEJ, PSD Sibiu este obligat să şteargă toate materialele apărute pe internet şi în presă. Decizia este transmisă și Inspectoratului de Politie Județean Sibiu în vederea aplicării sancțiunii contravenționale. (În răspunsul BEJ Sibiu -foto postare- sunt menționate prevederile legale care au fost încălcate.) Avem încă o dovadă că în această campanie electorală competitorii s-au bazat mai mult pe campanie negativă, defăimătoare și nu pe o campanie a proiectelor și ideilor pentru România”, se arată în mesajul USR Sibiu.

Postările de pe pagina de pe Face

book a PSD Sibiu vor trebui șterse, conform deciziei BEJ.

PSD Sibiu a stârnit o adevărată controversă pe Facebook după ce pe pagina lor de socializare a apărut o postare în care Klaus Iohannis, Ludovic Orban şi Dan Barna sunt ironizaţi pentru că ar purta nume care nu au origini româneşti. Mai multe aici.

sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW