Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


USR propune organizarea unui referendum pentru „Fără Penali” odată cu alegerile parlamentare

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 20 septembrie 2020 Etichete: , ,

Uniunea Salvați România propune organizarea unui referendum pentru inițiativa „Fără Penali” simultan cu alegerile parlamentare care vor avea loc pe data de 6 decembrie.

Într-un comunicat transmis duminică seară, reprezentanții USR susțin că și-au dorit ca acest referendum să fie organizat pe 27 septembrie, odată cu alegerile locale, însă PSD s-a opus acestei propuneri.

„PSD-ul care se dezice de Dragnea şi nu mai susţine candidaţi penali îşi bate joc de un milion de oameni care au semnat pentru ‘Fără Penali’. USR a propus votarea iniţiativei anul acesta şi organizarea referendumului odată cu alegerile locale din 27 septembrie, ca un semnal de schimbare a clasei politice înainte de alegerile naţionale din decembrie. Dar PSD s-a opus. Duminica viitoare am fi putut să mergem la urne să votăm pentru noi aleşi locali, dar şi pentru modificarea Constituţiei astfel încât penalii să nu mai ocupe funcţii publice, astfel încât să nu mai existe un alt Liviu Dragnea în istoria României, dar PSD s-a opus”, au transmis reprezentanții USR.

Potrivit sursei citate, USR va veni cu o nouă propunere şi susţin votarea iniţiativei pe 6 noiembrie în Senat şi organizarea referendumului odată cu alegerile din 6 decembrie.

„Vechile partide trebuie să lase deoparte calculele electorale şi să demonstreze că vor să se reformeze după 30 de ani în care s-au rotit la putere şi nu au făcut nimic pentru oameni. ‘Fără Penali’ trebuie să ajungă literă de Constituţie!”, au transmis membrii USR în comunicat.

„Fără Penali în Funcții Publice” are la bază o inițiativă cetățenească ce are ca scop interzicerea cetățenilor condamnați definitiv să mai ocupe funcții publice în instituțiile de stat.

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW