Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


USR-PLUS, trei măsuri pe care toți aleșii locali ai formațiunii le vor susține: realizarea de proiecte pentru atragerea de fonduri europene, implementarea ghișeului online unic și publicarea contractelor de achiziții pe site-ul primăriilor

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Dan Barna și Dacian Cioloș, copreședinții USR-PLUS, au prezentat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, cele trei măsuri pe care toți aleșii locali ai formațiunii le vor susține, în cadrul unei conferințe de presă: realizarea de proiecte pentru atragerea de fonduri europene, implementarea ghișeului online unic și publicarea contractelor de achiziții pe site-ul primăriilor.

Dacian Cioloș susține că europarlamentarii USR-PLUS vor colabora cu aleșii locali ai formațiunii, pentru a pregăti proiecte pentru atragerea de fonduri europene.

Suntem pe cale de a aproba la nivel european un buget semnificativ crescut pentru Uniunea Europeană, pentru a ieşi din criza aceasta accelerată şi accentuată şi de COVID – buget european prin care România ar putea beneficia în următorii şapte ani de aproape 80 de miliarde de euro. E o oportunitate foarte mare şi noi ne dorim – aşa cum ne-am luat angajamentul încă din campania pentru europarlamentare – să aducem Europa în România, de aceea am mers în Parlamentul European. Şi acum, cu alegerile locale, angajamentul pe care ni-l luăm este că cei opt europarlamentari USR PLUS, cu toate echipele pe care le avem, vor lucra împreună cu aleşii noştri locali – cu primarii, cu consilierii locali – ca să îi ajutăm să pregătească proiecte şi să folosească fondurile europene”, a declarat liderul grupului RENEW Europe.

Liderul PLUS a adăugat că, pe site-urile instituțiilor locale care vor avea primari ce au candidat din partea formațiunii, se va implementa un ghișeu online unic, care ar cuprinde toate formularele și cererile pre-completate cu date pe care administrația publică le deține.

Ne angajăm ca toate website-urile primăriilor unde vom avea primari să aibă ataşate şi un ghişeu online unic, care să cuprindă toate formularele şi cererile pe care trebuie să le completeze cetăţenii; cereri şi formulare care să fie pre-completate cu date pe care deja administraţia publică le deţine şi să nu mai plimbăm cetăţenii de la un ghişeu la celălalt”, a adăugat Dacian Cioloș.

Dan Barna a anunțat că, pe site-urile Primăriilor ce vor fi câștigate de USR-PLUS, ar urma să fie publicate toate contractele de achiziții desfășurate de autoritatea locală, toate proiectele aflate în desfășurare și cheltuielile primăriilor.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW