Thursday, November 30, 2023
Jurnalism corect


USR PLUS solicită conducerii BNR să reevalueze numirile Vioricăi Dăncilă și Ioan Mircea Pașcu

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 mai 2021

USR PLUS a transmis public o solicitare conducerii Băncii Naționale a României să „reevalueze” numirile Vioricăi Dăncilă și Ioan Mircea Pașcu în funcții de consilieri.

„Credibilitatea BNR e esențială Știrea că Viorica Dăncilă și Ioan Mircea Pașcu sunt cei mai noi consilieri din echipa BNR nu este falsă, din păcate. Angajarea celor doi membri PSD care de-a lungul timpului nu au avut deloc tangențe cu economia ridică mari semne de întrebare.
Consilierii dintr-o instituție publică atât de importantă ca Banca Națională a României trebuie selectați pe criterii clare de competență și integritate, nu pentru că „deschid uși”.
Reamintim în acest context că fostul lider PSD Liviu Dragnea este trimis în judecată în prezent pentru că a încercat ‘să deschidă uși’.
USR PLUS face un apel la guvernatorul Băncii Naționale a României să reevalueze noii consilieri care afectează credibilitatea instituției”, au transmis reprezentanții USR PLUS.

Viorica Dăncilă a fost numită consilier al guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, potrivit unor surse politice. Fostul premier ar urma să fie consilier pentru Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde, urmând să ocupe postul de la 1 iunie. La rândul său, fostul europarlamentar Ioan Mircea Pașcu va fi angajat pe postul de consultant la viitorul „Departament de Geopolitică”.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW