Tuesday, February 20, 2024
Jurnalism corect


USR PLUS, plângere la Biroul Electoral pe numele Gabrielei Firea. Alianța susține că primarul utilizează în scop electoral reclama tv plătită din bani publici

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 17 septembrie 2020 Etichete: ,

USR PLUS a anunțat că a depus plângere la Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale a Municipiului Bucureşti împotriva Gabrielei Firea, a Primăriei Generale a Capitalei şi împotriva PSD. Alianța acuză încălcarea regulilor de desfăşurare a campaniei electorale prin utilizarea unor reclame tv, finanțate din bugetul municipalității.

Claudiu Năsui, preşedinte USR Bucureşti, şi Vlad Voiculescu, preşedintele PLUS Bucureşti, solicită, de asemenea, sesizarea Autorităţii Electorale Permanente (AEP) „privind modul de finanţare a campaniei electorale a Gabrielei Firea din bugetul Primăriei”, cât şi a organelor abilitate cu privire la acest caz.

„Actualul primar general al Municipiului Bucureşti, doamna Gabriela Firea, candidează pentru un nou mandat din partea PSD, în cadrul alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020, PSD prezentând de asemenea lista de candidaţi la Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Cu titlu prealabil se impune a se reţine astfel legătura indisolubilă care există între alocările bugetare ale administraţiei publice locale actuale (reprezentată prin primar) şi interesele candidatului PSD la această funcţie, actualul primar vizând astfel obţinerea unui nou mandat. Dispoziţiile legale în materie impun o serie de limitări şi constrângeri specifice cu privire la modalitatea de realizare a campaniei electorale, unele explicite şi unele implicite, iar un raţionament juridic judicios implică obligaţii de analiză de fond şi nu doar de formă, în spiritul corectitudinii şi echităţii procesului electoral”, se arată în plângerea semnată de Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu, citată de AGERPRES.

În plângere sunt menţionate un spot video care promovează proiectul Primăriei Capitalei de consolidare a clădirilor istorice şi unul care promovează lucrările de infrastructură ale PMB pentru poduri şi pasaje.

„Sesizăm prin prezenta plângere efectuarea unei campanii electorale mascate şi indirecte, spoturile astfel reclamate reprezentând în fapt un mesaj electoral specific susţinerii (realegerii) candidatului PSD, care deţine în prezent funcţia de primar şi care conduce, pe de altă parte, autoritatea publică locală. Vă rugăm de asemenea să sesizaţi atât Autoritatea Electorală Permanentă privind modul de finanţare a campaniei electorale a candidatului Gabriela Firea, din bugetul autorităţii publice locale, cât şi organele abilitate în vederea constatării unor eventuale fapte contravenţionale ori de altă natură faţă de situaţia de fapt”, se arată în plângere.

Sursa foto: Facebook / Alianța USR PLUS

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 6812 additional Information to that Topic: mainnews.ro/usr-plus-plangere-la-biroul-electoral-pe-numele-gabrielei-firea-alianta-sustine-ca-primarul-utilizeaza-in-scop-electoral-reclama-tv-platita-din-bani-publici/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you can find 55183 additional Info to that Topic: mainnews.ro/usr-plus-plangere-la-biroul-electoral-pe-numele-gabrielei-firea-alianta-sustine-ca-primarul-utilizeaza-in-scop-electoral-reclama-tv-platita-din-bani-publici/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW