Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


USR-PLUS începe campania de strângere de semnături pentru Dan Barna

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 6 august 2019 Etichete: , ,

Începând de mâine, USR va demara campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Dan Barna la Alegerile prezidențiale. Dan Barna a fost desemnat candidat comun al Alianței USR-PLUS la președinția României. 

Astăzi, conducerile celor două partide au agreat ultimele modificări la protocolul de alianță politică dintre cele două partide, pentru alegerile din noiembrie.

Pentru scrutinul din toamnă, cele două partide politice vor merge pe o alianță electorală, urmând ca, în paralel, să se desfășoare procedurile judiciare pentru înregistrarea alianței politice USR-PLUS.

Astfel, alianța va avea candidați comuni pentru toate cele trei rânduri de alegeri din 2019 și 2020.

„Pentru alegerile locale din 2020, Alianța va desemna candidați comuni pentru funcțiile de primar, președinte al consiliului județean și primar general al municipiului București, stabiliți în baza negocierilor sau, în lipsa unui acord, prin alte mijloace, precum alegeri interne la care vor participa toți membrii PLUS și USR sau sondaje de opinie;

De asemenea, Alianța va propune liste comune de candidați pentru consiliile locale și județene, cuprinzând candidați desemnați anterior de fiecare partid. Pozițiile eligibile pe liste vor fi distribuite prin negocieri sau, în lipsa unui acord, conform unor sondaje de opinie;

Pentru alegerile parlamentare din 2020, Alianța va propune liste comune de candidați atât pentru Senat, cât și pentru Camera Deputaților, cuprinzând candidați desemnați anterior de fiecare partid. Pozițiile eligibile pe liste vor fi distribuite prin negocieri sau, în lipsa unui acord, conform unor sondaje de opinie”, se arată într-un comunicat al alianței USR-PLUS.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW