Sunday, May 16, 2021
Jurnalism corect


USR-PLUS: După interzicerea sloganului, BEC Dâmbovița ne-a interzis și prezentarea programului de guvernare

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 14 noiembrie 2020

USR-PLUS susține că Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) Dâmbovița a interzis și folosirea pancartelor prin care reprezentanții Alianței își prezintă programul electoral în public, nu doar sloganul „O Românie fără hoție”.

După interzicerea sloganului, BEC Dâmbovița ne-a interzis și prezentarea programului de guvernare.

La cererea PSD, Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) Dâmbovița a interzis azi Alianței USR PLUS și folosirea pancartelor prin care susținătorii noștri prezintă angajamentele din programul de guvernare precum <<Fără penali în funcții publice>>, <<Fără pensii speciale>>, <<Cetățenie digitală>>, <<Împădurim România și combatem tăierile ilegale prin DNA-ul Pădurilor>>”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a USR-PLUS.

Reprezentanții Alianței susțin că metoda pancartelor respectă regulile de distanțare socială, nefiind inscripționate cu sigla partidului și nici nu se referă direct la un candidat.

CITEȘTE ȘI: BEC Dâmbovița a admis contestația PSD / USR-PLUS: Este cel puțin bizar ca un partid politic să susțină că se simte discriminat prin faptul că ne dorim o Românie fără hoție

Această modalitate de prezentare a programului Alianței respectă regulile de distanțare sanitare necesare în pandemie și a fost aleasă pentru siguranța cetățenilor și a colegilor noștri.

Decizia de azi urmează celei de interzicere a mesajului „O Românie fără hoție”. Alianța USR PLUS consideră că pancartele folosite de susținători nu se încadrează în definiția legii invocate de PSD în plângerea către BEC Dâmbovița pentru că nu se referă direct la un candidat și nici nu sunt inscripționate cu sigla organizației noastre”, potrivit sursei citate.

Alianța USR PLUS va contesta această decizie la Biroul Electoral Central.

După interzicerea sloganului, BEC Dâmbovița ne-a interzis și prezentarea programului de guvernare.

La cererea PSD,…

Publicată de Alianța USR PLUS pe Sâmbătă, 14 noiembrie 2020

Sursă foto: INQUAM Photos / Eduard Vinatoru

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW