Tuesday, February 20, 2024
Jurnalism corect


USR-PLUS cere sancțiuni mai dure pentru parlamentarii scandalagii / Alianța solicită ca Dan Tănasă să fie schimbat din funcția de președinte al Comisiei pentru egalitate de șanse

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 29 martie 2021

USR-PLUS cere Alianței pentru Unirea Românilor să îl schimbe pe Dan Tănasă din funcția de președinte al Comisiei pentru Egalitate de Șanse și a propus un proiect de lege ce prevede sancțiuni mai dure pentru deputații și senatorii ce adresează injurii la adresa colegilor din Parlament, după scandalul de la finalul votului pentru desființarea Secției Speciale. 

Parlamentarii care adresează injurii altor parlamentari sau demnitari ar urma să fie sancționați cu reducerea drastică a indemnizației, potrivit unui comunicat de presă transmis de Alianța USR-PLUS.

Am văzut zilele trecute cum acționează extremiștii în Parlament. Am văzut înjurături și jigniri care nu își au locul niciunde, cu atât mai puțin în clădirea Parlamentului. Știu că acești indivizi nu se vor opri aici și, de aceea, este nevoie de noi sancțiuni. Nu putem tolera comportamentul de maidan afișat zilele trecute. Iar social-democrații, dacă vor să dovedească că s-au rupt de mesajele lui Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu și Serban Nicolae, trebuie să înceteze orice colaborare cu extremiștii din AUR. Am văzut până acum o alianță strânsă între PSD-AUR în Parlament, însă, ca în orice stat civilizat, astfel de partide trebuie izolate, nu încurajate”, a declarat Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR PLUS din Camera Deputaților.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: VIDEO Scandal în Parlament între un deputat AUR și doi deputați USR-PLUS: Îți ordon să dispari din fața mea. Șosetele mele sunt mai valoroase decât tine

Propunerea legislativă vizează modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, urmând a fi introdusă o nouă literă cu următorul cuprins:

f) reținerea din indemnizația lunară brută a deputatului sau a senatorului a unei sume reprezentând diferența dintre aceasta și valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, pentru o perioadă de maxim trei luni”, a precizat sursa citată.

Sancțiunea maximă ar urma să fie de reducere a indemnizației până la nivelul salariului de bază minim brut pe țară. Abaterile ar urma să fie constatate de Comisia juridică, de disciplină și imunități, la sesizarea președintelui de ședință, a unui grup parlamentar sau la sesizarea unui deputat sau senator.

Discursul urii este tot mai prezent în spațiul public. Din păcate, exponenții discursului extremist care până mai ieri erau ignorați, astăzi au primit o platformă, direct în Parlamentul României. O mână de oameni au profitat de o criză sanitară globală și, după un an de nesiguranță, conspirații și fake news-uri, au ajuns în Parlament. După ce am fost jignit și agresat de prietenul lui Pleșoianu, fiorosul Dan Tanasă, a urmat un nou val de jigniri și amenințări, de data asta de la fanii lui. Vedem ce s-a întâmplat câteva zile mai târziu, cu Maia Morgenstern și actorii de la Teatrul Evreiesc. Aceste derapaje nu pot rămâne nesancționate”, a spus deputatul USR PLUS Silviu Dehelean, inițiator al proiectului de lege.

„Îți ordon să dispari, mă, paduche!”

Imediat după votul dat de deputați săptămâna trecută, Dan Tănasă și alți doi deputați ai USR-PLUS, Silviu Dehelean și Ionuț Moșteanu, au fost protagoniștii unui scandal inițiat de deputatul AUR.

De ce, mă, păduche? Vii tu să mă ameninți că ce? Bă, dispari, mă, de aici, nu auzi ce-ți spun? Băi, îți ordon să dispari din fața mea, nu auzi ce-ți zic? Marș, mă, de aici, nu te mai uita așa la mine. Îți ordon să dispari”, i-a spus Dan Tănasă lui Silviu Dehelean.

Deputatul AUR i-a transmis și lui Ionuț Moșteanu că, pe lângă George Simion, ar fi un „zero barat”.

Ești un zero barat. Ești un zero barat. Am acasă Moșteanule, șosete găurite care-s mai valoroase decât tine. N-ai făcut absolut nimic în viața ta și te-ai trezit deputat. Nu mai vorbi tu de George Simion. Tu pe lângă George Simion ești un zero barat. Ești un nimeni în drum!”, a reacționat Tănasă.

USR-PLUS a mai depus o sesizare la Comisia juridică, de disciplină și imunități pe numele deputatului Tănasă.

USR PLUS consideră că lipsa unei sancțiuni în cazul acestuia ar avea un efect încurajator pentru reiterarea unui comportament grobian de genul celui constatat săptămâna trecută”, se mai arată în comunicatul USR-PLUS.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW