Friday, April 3, 2020
Jurnalism corect


USR-PLUS cere reluarea dezbaterilor privind candidatura Codruței Kovesi la Parchetul European

By Tudor Alexandru , in Justitie Politic Stirile zilei , at 3 iulie 2019 Etichete: , ,

Alianța USR-PLUS cere reluarea dezbaterilor privind candidatura Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror șef al Parchetului European. Alianța consideră esențială susținerea Parlamentului European.

„După negocierile în care Consiliul European a agreat numele persoanelor care vor prelua conducerea instituțiilor europene pentru următorii ani, Alianța 2020 USR PLUS consideră că Estul continentului nu este bine reprezentat. La vârful Comisiei, Parlamentului European și Consiliului nu există încă acest echilibru geografic pe care noi l-am cerut și pentru care insistăm.

Ținând cont că în acest moment candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de Procuror șef european este blocată in Consiliu, considerăm că susținerea Parlamentului pentru această candidatură, cu toată forța noului mandat, este esențială.

Alianța 2020 USR PLUS va pune pe agenda tuturor discuțiilor și negocierilor care urmează această candidatură ca o necesitate atât pentru o reprezentare a României și a Europei de Est la vârful instituțiilor europene cât și ca o datorie de onoare a eurodeputaților noștri”, transmite USR-PLUS.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citeste si:  Rovana Plumb nu a primit acceptul Comisiei Juridice PE pentru a deveni comisar european

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW