Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Alianța USR PLUS cere adoptarea imediată a legii care reglementează carantina, izolarea și internarea

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 14 iulie 2020 Etichete: , , , , ,

Alianța USR PLUS solicită Parlamentului adoptarea a legii care reglementează carantina, izolarea și internarea „de îndată” și acuză „politizarea excesivă” a acestei teme.

„Cerem tuturor partidelor să adopte de îndată legislația ce reglementează carantina, izolarea și internarea, tratamentul la domiciliu, în baza analizelor și a recomandărilor specialiștilor în epidemiologie, boli infecțioase și sănătate publică,” se arată într-un comunicat al Alianței.

Totodată, USR PLUS îi solicită președintelui mai multă implicare în rezolvarea acestei situații prin îndeplinirea atribuției de mediator politic.

De asemenea, Alianța a solicitat Executivului comunicarea publică a resurselor disponibile pentru tratarea pacienților aflați în stare gravă.

„Cerem Guvernului comunicarea numărului de paturi de ATI, unități ATI mobile, ventilatoare mecanice, capacități suplimentare de tratament înființate ca răspuns la criza COVID-19 și, de asemenea, prezentarea planurilor de contingență, în cazul apariției unor noi focare. Cerem comunicarea detaliilor asupra stocurilor de materiale și echipamente de primă necesitate în lupta cu pandemia,” mai adaugă USR PLUS.

Legea care reglementează carantina, izolarea, internarea și tratamentul persoanelor cu COVID-19 se află în acest moment la Senat, prima cameră sesizată. Partidul Social Democrat, majoritar în camera superioară, tergiversează adoptarea propunerii de act normativ a Guvernului făcând referire la încălcarea unor drepturi și libertăți cetățenești.

Sursa foto: Inquam photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW