Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


USR-PLUS boicotează ședința Consiliului Local Sector 5: Piedone intenționează să mute puterea în mâinile fostului primar PSD, Daniel Florea

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 17 decembrie 2020

Alianța USR-PLUS a anunțat că va boicota ședința de joi a Consiliului Local Sector 5, deoarece, potrivit ordinii de zi, ar urma să fie suplimentate posturile din Primărie și să fie aleși doi viceprimari controlați de PSD și PPU-sl. 

Consiliul Local al Sectorului 5 ar urma să aprobe, joi, următoarele hotărâri:

1. Crearea a 200 de noi posturi în Primărie. Cu alte cuvinte, deși Primăria are deja prea mulți angajați, primarul Piedone împreună cu PSD doresc angajarea a încă 200 de cunoștințe, pile și relații, care să toace banii cetățenilor sectorului 5.

2. Desemnarea viceprimarilor, unul din partea oamenilor lui Daniel Florea și altul din partea PPU-SL. Cu alte cuvinte, Primăria Sectorului 5 o sa fie sub controlul PSD, știind ca administrația este politizată de Daniel Florea, și prin numirea unui viceprimar din partea lui doar se numește o persoana care sa se asigure că interesele le sunt reprezentate proporțional”, transmite Alianța USR-PLUS.

Alianța precizează că reprezentarea cetățenilor la nivelul Consiliului Local ar trebui să respecte votul politic primit de la aceștia.

Reprezentarea cetățenilor la nivelul Consiliului Local Sector 5 trebuie să respecte votul politic primit de la aceștia. Noi, USR PLUS asta ne dorim, alături de consilierii PNL și PMP, să contribuim în mod asumat și activ la dezvoltarea sectorului, funcție de mandatul primit de la cetățeni, știind că am primit mai multe voturi față de alianța Piedone – Florea, PPU – PSD”, se arată într-un comunicat transmis de USR-PLUS.

Reprezentanții Alianței din Consiliul Local al Sectorului 5 susțin că Piedone ar intenționa să mute puterea de decizie din administrația locală a Sectorului în mâinile fostului primar Daniel Florea.

Întrucât primarul Piedone intenționează să mute toată puterea de decizie din administrația locală a Sectorului 5 în mâinile fostului primar PSD, Daniel Florea, USR PLUS a decis că nu poate să fie părtaș la această malversațiune și va absenta de la ședința de azi 17 decembrie 2020. Nu dorim să certificăm aceste înțelegeri contrare interesului cetățenilor Sectorului. Această absentare este o poziționare politică menită a atrage atenția asupra faptului că votul cetățenilor Sectorului 5 a fost pervertit pentru a satisface interesele meschine ale Primarului Piedone și ale PSD.

Îi asigurăm pe cetățenii sectorului 5 că vom continua să lucrăm pentru a impune programul nostru politic prin inițiativele care vor îmbunătăți condițiile de locuire. De altfel, avem peste 10 proiecte de HCL pe circuitul de avizare, am făcut peste 10 vizite în teren, am participat la toate ședințele formale și informale, am solicitat și analizat zeci de documente de la administrație și am avut 2 ședințe de audiențe cu cetățenii sectorului 5, în numai o lună de activitate. Vom continua să fim vocea comunității în administrație, ne ținem de promisiuni și vom demasca toate aceste trocuri făcute pe spatele vostru în timp ce vi se prezintă proiecte prin care o să avem un ‘sector beton’”, a precizat sursa citată.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW